Haber 16

Kılıçdaroğlu neden bu kadar küfür ediyor?

Ankara kulislerinde ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinde konuşulanlara göre, Kılıçdaroğlu’nu…

Kılıçdaroğlu neden bu kadar küfür ediyor?
  • Politika / Son Dakika
  • 29 Nisan 2011
  • Kılıçdaroğlu neden bu kadar küfür ediyor? için yorumlar kapalı
  • 301 KEZ OKUNDU

Önce ananı a… sonra hergele, şimdi de angus… ‘Sakin güç’ Kemal Kılıçdaroğlu kontrolden çıktı… CHP liderinin, son dönemde sergilediği hakarete varan üslubunun altından, SSK karnesi, Neşter operasyonu, Halk Tv satışı ve İş Bankası usulsüzlüğü skandallarının olduğu ortaya çıktı.


Ankara kulislerinde ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinde konuşulanlara göre, Kılıçdaroğlu’nu geren skandallar şöyle:


SSK KARNESİ: 1992-1999 yılları arasında SSK Genel Müdürü makamında oturan Kılıçdaroğlu, görevinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca, kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle alındı. SSK 1994 yılında 15 trilyon, 1995 yılında 60 trilyon, 1997 yılının ilk 6 ayında hazineden 60 trilyon yardım almak zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu döneminde SSK ilk defa değeri 5 trilyonu bulan gayrimenkulu satmak zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu’nun döneminde SSK’nın pirim alacakları gecikme zammı ile 150 trilyonu buldu.


USULSÜZLÜKTEN ALMA GİRİŞİMİ: Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü görevini sürdürürken, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul tarafından 1996 yılında ‘ihalede usulsüzlük’ yaptığı için görevden alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.


NEŞTER OPERASYONU: Yine SSK’daki 5 milyar dolarlık yolsuzluğu içeren Neşter Operasyonu, Kılıçdaroğlu’nu köşeye sıkıştırdı. Operasyonun savcısını Muğla’dan CHP adayı olarak gösteren Kılıçdaroğlu, savcıyı aday yaparak “Neşter’in diyetini mi ödüyor” soruları ile karşı karşıya kaldı.


HABERAL DAVASI: Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal’ın ve Sinan Aygün’ün, CHP listelerinden aday gösterilmesi Kılıçdaroğlu’nu hem parti içinde hem de siyaset arenasında zor durumda bıraktı. Her iki aday ile ilgili olarak, çok sayıda usulsüzlük iddiası bulunuyor.


HALK TV SATIŞI: Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan Oda TV’ye yönelik baskın, CHP’nin yayın organı olarak bilinen Halk TV’nin satışında yapılan kirli pazarlıkların gün yüzüne çıkmasına yol açtı. Kılıçdaroğlu, operasyon kapsamında göz altına alınan gazeteci İklim Bayraktar’ın açıklamaları ile zor durumda kaldı.


İŞ BANKASI OPERASYONU: İş Bankası’nda, eski Lider Deniz Baykal’a yakın isimlerin tasfiye edilerek yerine yeni isimlerin atanması da parti içinde büyük rahatsızlığa yol açtı.Yine Maliye Bakanlığı İş Bankası’nın 1985-2005 yılları arasında kullandırdığı kredilerde usulsüzlük tespit etti. Maliye konuyla ilgili İş Bankası’na 700 milyon lira ceza keserken, ceza süresini kapsayan bölümde Kılıçdaroğlu da parti adına banka yönetiminde yer alıyordu.


CİNAYETE ADI KARIŞTI: Ankara’da 1970 yılında solcu bir grup tarafından öldürülen ülkücü Dursun Özkuzu olayına ilişkin konuşan, Özkuzu’nun ablası Samiye Oktay’ın eşi Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay, olayda Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu yönünde iddialar olduğunu söyledi.


İHALEYE FESATLA SUÇLANIYOR


Kılıçdaroğlu’nun Edirne’yi ziyaretinde Sedefçi’yle verdiği samimi pozlar, Sedefçi hakkındaki yargılamaları hatırlattı. Sedefçi, halı saha ihalesine fesat karıştırmaktan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken, ‘Arasta’ operasyonu kapsamında yargılandığı davada ise, 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunuyor. Hamdi Sedefçi’nin her iki dosyası da Yargıtay’da temyizde bekliyor.


ÖNCE HERGELE SONRA DELİ


Erdoğan için kullandığı ve küfür olarak algılanan “ana… a…” sözleri büyük tepki çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Edirne mitinginde de AK Partili yöneticilere ‘hergele’ demişti. CHP lideri, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da da Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı ‘Kanalistanbul’ projesi konusunda, “Çılgın oldukları belliydi ama deli olduklarını bilmiyorduk” ifadesini kullandı.


HER MİTİNGİNDE YENİ BİR ŞOK


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak mitinginde Başbakan Erdoğan’a yönelik ‘ana… a…’ şeklindeki ağır hakaret içeren sözlerinden sonra bu kez Balıkesir mitinginde benzer bir hakarette bulundu. Miting alanındaki konuşmasında vatandaşlara, “Hangi hükümet zamanında Türkiye Cumhuriyeti kurbanlık ithal koyun getirdi” diyen soran Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığın ‘Angus Recep’ diye tempo tutması üzerine, “Angusları biliyorsunuz siz. Angusun kim olduğunu, kimler olduğunu biliyorsunuz” diye konuştu.


AR DAMARI ÇATLAMIŞ ADAM DEDİ


Balıkesir’de halka seslenen Kılıçdaroğlu Zonguldak ve Edirne’de kullandığı sert üslubunu burada da sürdürdü. 1 milyon 700 bin gencin umutlarıyla oynandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Bunu yapanın istifa etmesi lazım. Ar damarı çatlamış bir adam istifa eder mi? Hala oturuyorsun o koltukta. 1.7 milyon çocuğun günahını taşıyorsun omuzlarında. Arkasında siyasi güç var, çünkü birileri sırtını sıvazlıyor. Ona destek verenlerin de ar damarı çatlamıştır” diye konuştu.


KÖY OYLARINA BAKACAĞIM


Çiftçinin perişan olduğunu ifade eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini size satarlar. Ama alın teriniz olan ürünün parasını vermezler. Çünkü AK Parti, ‘Çiftçi nasıl olsa çantada keklik. Oyunu bana verir’ diyor. Eğer çiftçi çantada keklik değilse köylerden verilen oylara bakacağım. Ama çiftçi, ‘Ben zaten sürünmeye alıştım, biraz daha sürüneyim’ diyorsa oyunu verecek” dedi.


YOLSUZLUK SANIĞIYLA KOL KOLA


‘Yolsuzluğa karşı savaş açtığı’ sloganıyla seçim kampanyasını yürüten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne mitingini yolsuzluk dosyaları kabarık Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yle kol kola yapması dikkat çekti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ