Haber 16

KIYMIK kadar ama…

Ülke gündemi o kadar yoğun ki yazmaya kalkışsanız bir gecede o değişik konuyla ilgili sayfalarca yazı yazabilirsiniz. Kapatılan DTP’nin yasaklı başkanına o konuşmayı o açıklamayı yaptıranın asıl amaçlarının ne olduğu hakkında olsun, Danimarkalı o kendini bilmez, Müslümanlara hakaretler yağdıran o densize olsun ve daha niceleri…

 

Ben ise bugün size bir okurumuzun gönderdiği mail doğrultusunda bir yazı yazacağım. Yazımın konusu KIYMIK!

 

Evet kıymık dendiğinde aklınız da oluşan çağrışım çok küçük bir ağaç parçası. Özellikle elimize battığında çıkarması gerçekten zor olan ve sakınılan göze genelde kaçan bir şey.

 

İşte belediyelerin yaptığı onca güzel çalışmayı da kıymık kadar küçük ama vatandaşın canını en az kıymık kadar acıtan ve gerçekten toplumda sosyal bir yara oluşturan bazı çirkin durumlar gölgelemekte.

 

Okurumuz Bursa’dan bize yazmış ve Merinos Nikah Dairesi’nde nikah kıydırmak istediğinde karşısına çıkarılan ve diretilen bazı haksız olaylardan bahsetmiş. Dilerseniz gelin o maili harfi harfine bir okuyalım:

 

“Yoksula NİKAH Engeli Osmangazi Belediyesinden;    

Sosyal devlet olmanın gereğidir nikah kıymak. Bireylere Kıymak Değil…

Eğitim vermek, sağlık, yol,su vb… hizmet vermek…

Toplumların olmazsa olmazıdır, toplum nazarında birey olmanın gereğidir nikah kıymak…aileleri kurmazsanız hizmet götürmeniz gereken ne bireyler vardır ortada nede yaşamlar…    

Aile kurumu kutsaldır her kadim gelenekte, her kutsal inanışta olduğu gibi, kimilerinde dini inanışlar ağır basar kimilerinde örf, adet, gelenek…    

 

Devlet olarak resmi nikahı destekliyor ve teşvik ediyorsanız engelleri kaldırmanız ve yol göstermeniz, desteklemeniz gerekir, sosyal devlet olmanın gereğidir bu…Devlet olarakta bu görevi üstlenen kurumlar belediyelerdir,  belediyelerin bu konuya bakış açıları ise içler acısı maalesef…Ticari bir anlayışın ötesine geçememek !    

 

Osmangazi belediyesi Merinos nikah dairesinde nikah kıydırmak istiyorsanız, yoksul OLAMAZSINIZ değilsinizdir, Size KIYARLAR, yani nikahınızı kıyarlar…

 

Düğün telaşenizden dolayı farkında değilsinizdir…Nikah günü almak için mutlaka 2 ay öncesinde yer ayırtmak zorundasınızdır, aksi halde nikah günü almanız mümkün değildir. Ama salon tutup nikah memuru götürmek istiyorsanız 1 gün öncesinden gitmeniz yeterlidir, ücretini ödemek kaydı ile…Mesaiden sayılır…( taksi, yol, harçlık vs… )      

 

Hafta sonu nikah kıydırmak istiyorsanız rakam 450 tl dir, bu rakama 50 tl ( matbaa baskı değeri 1tl olan ) nikah cüzdanı bedeli ilave ödemek zorundasınız, bunlarlada kalmıyorsunuz bu bedel ödendikten sonra fotoğrafçının odasına giriyorsunuz size 6 adet fotoğraf ve 20 dakikalık bir çekim için 250 tl lik ( piyasa değeri 50 tl olan )  bir GAYRİ RESMİ makbuz koyuyor önünüze, ya bunu imzalarsınız yada düğününüzde eşiniz dostunuz fotoğraf çekmek isterse fotoğraf çekmek-video çekmek arkadaşlarımızca engellenir diyerek tehdit ediliyorsunuz,  tehdit eden kişi özel bir firmanın yetkilisi, belediye personeli değil ! Yani 750 tl paranız yoksa Sosyal devlet olmanın gereklerinden yararlanamıyorsunuz… ödemiyormusunuz-ödeyemiyormusunuz yoksul yada varlıklı olmanız önemli değil yetkililer size nazik bir tavırla kapının yolunu gösteriyorlar…Bir başka bahara…

 

Ne olur! Gençlerimize Kıymayın…”

 

Bu maili okuduğumda gerçekten Osmangazi Belediyesi’ne ve tabi doğal olarak Başkan Mustafa Dündar’a öfkelendim. Daha sonra düşündüğümde ise kıymık geldi aklıma çok küçüktür ama can acıtır. Belki o kıymıkın koptuğu ağaç parçasının haberi bile yoktur o kıymuktan ama dedim ya battığında ya da göze kaçtığında can acıtır.

 

Belkide belediyenin tüm bu olumsuzluklardan çifte sıtandarttan haberi yoktur. Ama orada ki adamlarını yaptığı bu çirkin uygulamalar ne yazık ki onların yaptığı güzel işleri örtmekte ve olumsuz bir bakış açısı oluşturmakta insanların kafasında.

 

Buradan Sayın Dündar’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Altepe’ye sesleniyorum. Yıllardır süregelen bu nikah dairelerinde ki çifte standartı artık bitirin. Özellikle durumu iyi olmayan kişilere gerçek bir sosyal devlet anlayışıyla sahip çıkıp mümkün olduğunca bunu hissettirmeden destek olunmalı. Aksi takdirde sizden öncekileri nasıl sandığa gömdüyse bu şehir sizide gömecektir.

 

Buradan birde sosyal devletin bilinçlü vatandaşlarına sesleniyorum. Sizlerde bu okurumuz gibi sesinizi duyurabilmek adına lütfen elinizden geleni yapın. Çok küçük basit olarak gördüğünüz bazı şeyler gün gelir büyür ve sizide rahatsız eder.

 

Artık sesimizi duyurma ve haksızlıklara karşı hukuk çerçevesinde direnme vaktidir. Vakit çok daha fazla geç olmadan.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ