Haber 16

Kız al ver terörü bitir!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Güneydoğu sorununda çok konuşulacak bir öneri ortaya attı.

Kız al ver terörü bitir!


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneydoğu Bölgesi’nde yaşanan sıkıntıların kız alıp vererek 30 yıl içerisinde çözülebileceğini söyledi.


ÖNCEDEN HISIMLIKLAR OLUŞTURULURDU


AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptığı açıklamada, yıllar önce Türkiye’de bir Türk-Kürt ayrımı olmadığını belirterek, “Yıllar önce Güneydoğu Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızla diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız arasında bir farklılık, bir ayrım yoktu. Kız alınıp verilir, hısımlıklar oluşurdu. Son yıllarda yaşanan ayrılıklar yüzünden kız alıp verilmemeye başlandı” dedi.


MADDİ DURUMU İYİ OLANLAR İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ EVLİLİKLERİNİ YAPSIN


Bakırcı, zengin vatandaşların bu bölgeden dini nikahlı olarak ikinci ve üçüncü eşlerini alabileceklerini ifade ederek, “Bu bölgede yaşayan insanımızın ekonomik zorluklar ve terör belasından dolayı karşılaştıkları mağduriyetleri biliyoruz. Maddi durumu güçlü vatandaşlarımızın, bu bölgede yaşayan bayanlarla ikinci ya da üçüncü evliliklerini yaparak hısımlık bağları oluşturmaları gerekir.


EŞİNDEN ÇOCUĞU OLMAYANLAR BURADAN KIZ ALABİLİR


Eşinden çocuğu olmayan vatandaşlarımız da dini nikahlı olarak bu bölgelerden kız alarak evlenebilirler. Bu şekilde oluşacak hısımlık bağları terörün bölgede destek bulmasını engelleyecektir. Bu nedenle özellikle gençlerimizin de o bölgemiz vatandaşları ile yapacakları evliliklerin hasımlıkları hısımlıklara dönüştüreceğine inanıyorum. Bu yolla akrabalıklar oluşacak. Belki de insanlar eşlerinin yaşadıkları yerlerde arazi sahibi olacak, ticaret yapacak. Bu şekilde yıllardır çözülemeyen bu sorun, 30 yıl gibi bir sürede tamamen ortadan kaldırılabilir” diye konuştu.


METRES TUTACAKLARINA İKİNCİ EVLİLİK YAPSINLAR


Bakırcı, ikinci evliliklerin metres tutmaktan daha doğru olacağını kaydederek, “Bazı zenginlerin kendilerine metres tuttuklarını, gayri meşru ilişkilere girdiklerini duyuyoruz. Dini nikah ile ikinci, üçüncü evlilik yapmak metres tutup gayri meşru bir ilişki yaşamaktan çok daha doğru olur. Bu nedenle Güneydoğu Bölgemizden kendilerine eş almalarında bir yanlış göremiyorum. Aksine hayır görüyorum. Ben Halis Toprak’ın yaptığı gibi bir evliliği de tasvip etmiyorum. İnsanlar kendi yaşlarına uygun kişilerle evlenmeli. Örneğin rahmetli Sakıp Sabancı, eşine olan sevgisinden ikinci bir eş almadı. Akraba evliliği yaptığı için sağlıklı bir erkek evlada sahip olamadı. İkinci bir evlilik yapsaydı belki de sağlıklı bir erkek evladı olacaktı” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ