Haber 16

Kod 39: Yeni Hedef Vatikan mı ?

Dünya genelinde oluşturulmaya çalışılan sözde ‘yeni dünya’ düzeni  birçok dengesizliği de beraberinde getirdi. Dünyayı yeraltından yöneten ve kendi planlarınca dünyayı yönlendiren karanlık güçler, yeni dengeler oluşturmak için yeni arayışlara yöneldiler.


Bu karanlık güçler, Bush ve ekibiyle planladıklarını tam anlamıyla yapamadılar ve bu planlarının altında kaldılar. Ama emellerinden vazgeçmiş değiller. Bu yüzden hemen rehavete kapılmamak gerekir. Barack Obama da bu  karanlık güçlerin emrinde. Zaafa uğramış tüm planları yeniden rotasına sokmak, yeni Başkan’ın  boynunun borcu. Çünkü Obama sanıldığı gibi demokrasi mücadelesi neticesinde yani seçimle sahneye çıkmamıştır. Obama’nın seçim zaferi tamamen ona yeni görevler yükleyenlerin bir lütfudur. Bu lütufun da bir karşılığı olacaktır tabii ki…



Konu derin; fakat vakit almamak için kısa kısa geçiyorum.



ABD’nin tüm dünyadaki kötü imajını değiştirme çabaları, her ne kadar Obama bu iş için biçilmiş kaftan olsa da, bu çabalar da Allah’ın izniyle  zaafa uğrayacaktır.Ancak;



 Zaafa uğramış planları yoluna koymak  Obama’nın aslî görevidir.



* 11 Eylül’den sonra sahneye konulan tüm planlar, hemen hemen şer güçlerin istedikleri gibi olmamıştır.



* Tek başarıları İslam’ın terörle anılması ve dünya insanlarının akıllarına  bunu yerleştirmeleridir. Bunda başarı sağlayan şer güçler, bu hediyeyi hâlen önemli bir malzeme saymaktadır.



* O zaman bu malzeme işlenecektir. Yani İslam’ın terörle birlikte anılması.



Detaya girmeden konunun iskeletini oluşturan ipuçlarını verelim:



Tüm Dünyayı Etkileyen Ekonomik Kriz:



Bu krizden bilindiği gibi tüm dünya etkilendi. Dünya devletleri arasında birçok ülkenin bankaları battı, borsaları çöktü. İntiharlar meydana geldi. Herkes bu krizi kendi açısından yorumladı. Ancak, bir şey her zamanki gibi gözden kaçtı ya da kaçırıldı. O da şuydu:



 Vatikan’ın akla hayale sığmayacak maddî gücü de bu krizde sarsıldı, kayba uğradı.



Şimdi akıllara şöyle bir  soru gelebilir:



– Vatikan  yaş tahtaya basar mı?



Cevap:



– Bastırırlar.



– Neden mi?



Biraz irdeleyelim:



Sözkonusu Vatikan Devleti, Katolik Hristiyanların tüm dünyadaki temsilcisidir. Fakat Ortodoks, Protestan ve diğerleri için de bir misyon sahibidir. Uzun uzun anlatmayalım. Konuya ilişkin bilgileri açalım:





Vatikan’da üç ekol vardır:



1.DOMİNİKEN TARİKATI:



Bu ekoldeki papaz ve rahibeler kendilerini İsa ve Meryem’e adamışlardır. Prensipleri şudur: Kilise devamlı korunmalı, öncelikli olmalıdır. Kilisenin varlığı; ne pahasına olursa olsun, kurumsal olarak devam etmelidir.Bu tarikatın  en önemli ilkeleri budur. Dominike’nin Latince anlamı ise: Tanrı’nın köpekleridir.



 



2- FRANSİSKENLER TARİKATI:



Bunlar ruhanî kanattan, fakirlerden yana, Hristiyanlık adına hayatlarını karşılıksız adamış keşişlerdir.



3- CİZVİTLER TARİKATI:



Tarikat gibi algılanamayacak kadar Dünya çapında bir camiadır. Cizvitleri diğer iki ekolden farklı kılan şudur:  Bunlar Katolik Hristiyanlığın en büyük entelektüellerinden, yani başka bir deyişle elitlerindendirler. İlkeleri ise çok farklıdır. Cizvitler için en önemli unsur ne Papadır ne de Kilise. Onlar için en önemli unsur: ‘PAPALIK MAKAMI’dır. Her şeyden önce Cizvitler için papalık makamının korunması, savunulması yani  bekası  çok önemlidir. Bu tarikat için önemli olan; papalık makamına hizmettir. Cizvitler Tarikat’ı, dünyanın önemli kurum ve kuruluşlarına girmekle kalmamışlar, bazı kurum ve kuruluşları da bizzat kendileri kurmuştur.



                                                                               



 Şimdi  bu konuyla ilişkin en önemli bilgi şu:



Dünya Bankası’nı Cizvit Tarikat’ı kurmuştur.



Dünya Bankası’nı kurmalarındaki asıl amaç ise; papalık makamının korunmasıdır.



Tüm gelirini de, bu papalık makamını güçlendirmek için kullanırlar.    



Bu bilgiler her yerde, Vatikan konulu her kitapta, İnternet’te mevcuttur. Üstelik kendi yayınlarıdır. Şimdi biz konumuza dönelim:



Dünya krizi Vatikan’ın hisselerini ciddi anlamda vurmuştur. Burada bir parantez açarak şunu özellikle vurgulamakta yarar var: Vatikan hisseleri bilinenin dışında, taşeron hesap ve kişilerdedir. Daha önceki bir yazımda daha krizin esamesi okunmazken ( Ocak 2008) tarihinde Netpano.com Sitesi’nde Sarkozy’nin Omuzundaki Çocuk Kim? adlı yazımın sonuna aynen şu ifadeleri yazmıştım:





 



“Bu arada Vatikan da çatırdadı.”



 



(http://www.netpano.com/makale/?makale=773



 



 İşte o gün niye çatırdadı Vatikan diye soranlara:



 



– İleride anlatacağım; çünkü bugün yazsak daha kriz yok, şu yok, bu yok… Komplo, hayal der geçerler cevabını vermiştim.



Evet. Şimdi… Niye çatırdadı sorusunun cevabı:



Çünkü



* Genel kriz, dünya bankasını boşalttı.



* Zaman zaman gizli güçler, operasyonlarla bankaların hesaplarını  başka hesaplara kaydırdı. Bunlar  ileride hep meydana çıkacak  “Bu kriz nasıl çıktı?” diye. Ama şu an erken.



* Vatikan’ın paraları, hisseleri ciddi anlamda hasar gördü,değer kaybetti.



* O günlerde kriz çıkarılacağı istihbaratını geç alan Papa,bütün çabalarına rağmen artık çok geç kalmıştı; yani yaş tahtaya bastırılmıştı.



* Bu istihbarat bir sene evvel gizli toplantılarında yer aldı.



 



* Vatikan’ın hesapları o günden bugüne kadar sıra dışı faaliyetlere sahne oldu. Tabi bunu ancak uzmanlar takip edebili

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ