Haber 16

Korsan kurbanlıklara dikkat!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Edirne’den Kars’a Türkiye’nin her yerinden hayvan hırsızlığı haberleri geliyor…

Korsan kurbanlıklara dikkat!
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Ekim 2010
  • Korsan kurbanlıklara dikkat! için yorumlar kapalı
  • 247 KEZ OKUNDU

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan hırsızlığı görülmemiş ölçüde arttı. Ardahan’da kısa süre içinde 100 büyükbaş hayvan çalınırken, Edirne’de hırsızlığa karşı barınaklara kamera yerleştirildi. Bingöl’de köylüler ‘hırsız nöbeti’ tutuyor…


Et fiyatlarındaki anormal yükseliş ve hayvan sayısındaki azalmanın da tetiklediği hayvan hırsızlığı, Kurban Bayramı öncesi artış gösterdi. Taraf Gazetesi’nden Fakir Yılmaz, Remzi Budancir ve Dilek Çelikel’in derlediği habere göre Edirne, Ardahan ve Bingöl’de kısa süre içinde çok sayıda hayvan çalındı. Hırsızlık vakaları özellikle hayvancılıkla geçinen illerde yoğunlaştı. Geçimini büyük oranda hayvancılıkla sağlayan illerden Ardahan’da kısa süre içinde 100 büyükbaş hayvan çalındı.


Silahlı nöbet tutuyorlar


Haberde hayvan hırsızlığıyla boğuşan kentlerden biri de Bingöl öne çıkıyor. Özellikle karayolu üzerinde bulunan Karlıova İlçesi’ndeki vatandaşlar hırsızlık karşısında çok zor durumda kalıyorlar. Hırsızlar yüzünden hayvancılığın adeta bitme noktasına geldiğini belirten köylüler son olarak kendi önlemlerini kendileri almaya başladılar. Karlıova’ya bağlı Sudağı Köyü’nde vatandaşlar gündüz hayvanlarını otlatmaya götürürken silahlarını yanlarına alıyorlar. Köylüler özellikle gece yoğunlaşan hırsızlıklara karşı da silahlarıyla ahırda nöbet tutup sabaha kadar uyumuyorlar.


Edirne’de kameralı koruma


Hayvancılığın önemli merkezlerinden Trakya da hayvan hırsızlığına karşı önlemler alma çabasında. Nüfusunun neredeyse tamamı hayvancılıkla geçinen Süloğlu İlçesi’ne bağlı Keramettin Köyü’nde hayvan hırsızlığına karşı, besi çiftliği ve hayvan barınaklarının giriş çıkışına güvenlik kamerası yerleştirildi.


Müftüden ‘çalıntı hayvan’ uyarısı


Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser de çalıntı hayvanların kurban olarak kesilmemesine yönelik vatandaşları uyardı. Çalıntı hayvanın kurban kesilmesinin caiz olmayacağını belirten Müftü Yeleser, “Bir kişi, satın almak istediği hayvanın fiyatında gariplik varsa, onu satın almamalıdır. Çalıntı hayvanın kesilmesi kurban yerine geçmez. Yalnız, insan bilmeden, normal fiyatında alıp kesmiş ise bu durumda satan kişi mesuldür” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ