Haber 16

Koruma Memurları ne kadar maaş alacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.

Emniyetin koruma memuru taslağı belli oldu. İlk etapta 10 bin sonra 20  bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek.  Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.


20 BİN ALIM 3 YILDA TAMAMLANACAK


Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.


Bugün’ün  haberine göre; polis teşkilatına ilk etapta 10 bin, daha sonraki  aşamalarda ise 20 bin koruma memuru alınacak. Alımlar 3 yılda  tamamlanacak.


Koruma hizmetleri, stadyumlar ve üniversitelerin  güvenliği silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuruna emanet edilecek.  Koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL arasında maaşla işbaşı yapacak.


29 BİN POLİS SUÇLA MÜCADELEYE


Emniyete  ait tesisler, kamu binaları, hassas bölgeler, kişi ve yakın koruma  hizmetlerinde görev yapan 29 bin polis suçla mücadeleye kaydırılacak.


En  az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26’dan  28’e çıkarıldı. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur  adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki  ay uygulamalı eğitim verilecek.


BAŞARILI MEMUR POLİS OLABİLECEK


Polise yardımcı unsur olacak  koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri  Sınıfı’ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis  memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5’i geçemeyecek. Koruma  memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ