Haber 16

KPSS’de yine skandal

Sınavlardaki şifreli soru, yanlış hesaplama, yanlış soru gibi skandallarla gündeme gelen ÖSYM’nin…

KPSS’de yine skandal
  • Eğitim / Son Dakika
  • 02 Ağustos 2011
  • KPSS’de yine skandal için yorumlar kapalı
  • 363 KEZ OKUNDU

Sınavlardaki şifreli soru, yanlış hesaplama, yanlış soru gibi skandallarla gündeme gelen ÖSYM’nin 29 Temmuz’da günü açıkladığı KPSS-A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçlarından hata yapıldığı iddia edildi.


ÖSYM’nin sınav sonuçlarının açıklandığı yaptığı yazılı açıklamada, “Sınavlara giren adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecekler” denilmişti. Cevap kağıtlarına bakan adaylar ilginç verilerle karşılaştı. Bu verileri de “memurlar.net” gibi çeşitli forumlarda birbirleri ile paylaşmaya başladı. Daha sonra kendileri gibi benzeri durumların olduğunu belirleyen adaylar, ÖSYM’ye başvurma kararı verdi.


SIRALI YANLIŞ


Adaylar, forumlarda, “43-60 arasındaki tüm soruları yanlış yapmışım bu imkansız”, “47-52 ile 77-81 arasındaki tüm sorularım yanlış görünüyor” diye yazdı. “bb.fr” rumuzlu bir aday ‘43-44-45-46-47’ ve ‘57-58-59’ ile ‘85-86-87-88-89-90-91-92-93-94’ ve ‘100-101-102-103’ soruları yanlış gösteriliyor. Bu imkansız bir durum” dedi. Bir aday da 85 doğru 32 yanlış hesapladığını ancak 65 doğru 52 yanlış ile karşılaştığını söyledi. “gazitefli” isimli bir KPSS’ye giren adayda “50. sorudan 73’e kadar yanlış var ve art arda böyle bir şey olması imkansız hadi sınavda böyle bir hata yaptım ve o soruları yanlış yaptım diyelim sınavdan sonra ÖSYM’nin vermiş olduğu cevap anahtarından bunu anlamayacak kadar salak değiliz” dedi. “redstar1917” isimli bir aday da şunları yazdı: “Sınav sonrası ÖSYM’nin açıkladığı basın kitapçığına göre Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde toplamda 102.75 net olarak hesapladım Eğitim Bilimleri de 86.50 net olarak hesapladım. Gelen sınav sonucuna göre ise eğitim bilimlerinde 25 olarak hesapladığım yanlış sayısı 39’a çıkmış ve toplam netim 69 olarak görünüyor. Eğitim bilimlerinde toplamdaki kayıp 17.50 net. Şimdi düşünüyorum 1 yanlış 2 yanlış tamam ama sadece eğitim bilimlerinde 17.50 eksik kesinlikle olmaması gereken bir durum. Sınav kitapçığının başladığı program geliştirme ve bittiği rehberlik derslerindeki netlerim tutuyor ama ortadaki konularda uçuk derecede fazla yanlış var. Genel kültür ve genel yetenek testlerinde de aynı şekilde emin olduğum halde toplamda 8 yanlış fazla gelmiş. En önemlisi matematikte 30’da 30 olması gerekirken 4 yanlış görünüyor.”


MENEKŞE’YE AYDA 2 BİN LİRA BURS


Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, maddi olanaksızlıklara rağmen Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Türkçe Sosyal’de Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay’ı makamında kabul etti. Başarılı öğrenciye gerekli her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Vali Arslan, Türkiye’nin dört bir yanından Menekşe’ye yardım etmek isteyen hayırseverlere, ihtiyacı olan başka kişilere de yardım yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Vali Arslan, “Menekşe’yi ileride profesör olarak görmek istiyorum” dedi. Ziyarette hazır bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan başarılı öğrenciye her ay 2 bin TL’lik burs vereceklerini açıkladı. Başarısıyla Türkiye gündemine giren Menekşe Okyay, Necatibey Eğitim Fakültesi’nde üniversite eğitimi görmek istediğini yineledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ