Haber 16

Küfürbaz Arslan mahkemeyi karıştırdı

Birleştirilen Ergenekon davasında yine olaylar çıktı. Alparslan Arslan, mahkemede ağız dolusu küfür etti!

Küfürbaz Arslan mahkemeyi karıştırdı
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Aralık 2009
  • Küfürbaz Arslan mahkemeyi karıştırdı için yorumlar kapalı
  • 376 KEZ OKUNDU


Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davayla birleştirilen birinci “Ergenekon” davasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık Osman Yıldırım’ın çapraz sorgusuna ara vererek sanık ve avukatların taleplerini almaya başladı. Mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, duruşmada küfür eden tutuklu sanık Alparslan Arslan’ı salondan çıkarttı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Osman Yıldırım’ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Yıldırım, öğleden önceki oturumda tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Burada arkamda süper NATO olduğunu söylüyorlar. Süper NATO benim değil onların arkasında. Ankara’daki yargıçların bana ‘Osman bey’ demediğini söylüyorlar. Ankara’daki yargıçlar bana ‘Osman bey’ diye hitap ederlerdi. Her söz aldığımda mahkeme heyetine saygılarımı sundukça, mahkeme başkanı Hasan Şatır ‘bilmukabil, bizden de saygılar’ derdi. Bana sürekli ‘Danıştay katili’ diyorlar.

Danıştay katili olsam burada olmam. Danıştay katili kendileridir. Kendisine ‘başkanım’ diyen Alparslan Arslan’dır. Alparslan’a ‘Danıştay katili’ demiyorlar. Yüce mahkemenin bir üyesinin bana ‘bey’ dediğini söylüyor. Kendisi geçerken Alparslan’a ‘afiyet olsun canım’ diyor. Yürüdükçe önüme setler konuyor. Tek başıma yürüdükçe yoruldum. Dost kazanamadım, binlerce düşman kazandım” diye konuştu.

Yıldırım, üye hakim Hasan Hüseyin Özese’nin, “Sedat Peker’i tanıyor musun?” sorusuna “Tanıyorum”, “Ne zamandan beri tanıyorsun, aranızdaki ilişki nedir?” sorusuna da “Hukukumuz yok. Rahatsız ettiğim bir iş adamı vardı, o da Peker’e sığınmıştı, ona sahip çıkmıştı. Ona rağmen o iş adamını rahatsız etmeye devam ettim” şeklinde yanıtlar verdi.

“Benim tanıdığım herkesle görüşüyordu”

Hakim Özese’nin, Peker’i en son ne zaman gördüğünü sorması üzerine Yıldırım, hatırlamadığını söyledi.

Yıldırım, Özese’nin, “Alparslan Arslan kiminle görüşüyordu, tanıdığın kimler vardı bunların arasında, kimleri biliyorsun?” sorusu üzerine, “Benim tanıdığım herkesle görüşüyordu. Şimdi burada sıralayamam, hatırlamıyorum” dedi.

Özese’nin, bir kişinin fotoğrafını göstererek tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Yıldırım, “Suratı yabancı gelmiyor” yanıtını verdi.

Araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün’ün, “Her zaman bu kelimeyi kullanıyorsun. Nereden geliyor aklına, nereden tanıyorsun da yabancı gelmiyor sana, nerede gördün?” şeklindeki sorusuna karşılık Osman Yıldırım, hatırlayamadığını, hatırlaması durumunda söyleyeceğini, ancak bu kişiyi çıkaramadığını kaydetti.

Osman Yıldırım, hakim Özese’nin, “Gazete okuyor musun, ne sıklıkta gazeteleri takip ediyorsun?” sorusuna, gazeteleri takip edecek fazla zamanı olmadığı yanıtını verdi.

Özese’nin, Cumhuriyet Gazetesinin bir sayısındaki “Türbanlı domuz” karikatürünü göstererek, bunu ilk defa ne zaman gördüğünü sorması üzerine Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesine yapılan 2. bombalı saldırıdan sonra gördüğünü ifade etti.

Vakit gazetesinin başlığı

Yıldırım, Vakit Gazetesinin “İşte o üyeler” başlıklı nüshasını ne zaman gördüğü sorusuna da, “Alparslan Arslan 16 Mayıs gecesi küfür ediyordu. Gazeteyi o zaman gördüm” yanıtını verdi.

“Danıştay saldırısından ne zaman haber olduğu” sorusunu Yıldırım, “Saldırı olacağıyla ilgili bilgi sahibi değilim. Danıştay başkanının araç plakasını neden istediğini sordum. Arabasının bagajından Vakit Gazetesini çıkarıp bana göstererek küfür ediyordu” dedi.

Üye hakim Özese’nin, savcılık sorgusu sırasında adı geçen “Jitemci İsmail”in kim olduğunu sorması üzerine Yıldırım, “Şimdilik cevap vermek istemiyorum” cevabını verdi. Bu kişinin Alparslan Arslan’ı da tanıdığını dile getiren Yıldırım, Arslan’nın Jitemci İsmail’e “Hocam” diye hitap ettiğini ileri sürdü.

Yıldırım, “Nasıl bir dokunulmazlık kazanacaktın, bunun karşılığında ne tür bir hizmet verecektin” sorusu üzerine, “Buna da cevap vermek istemiyorum. Bahsettiğiniz hizmet, vatandaş olarak vatana yapacağım hizmettir” diye konuştu. Özese’nin “Daha önce dokunulmazlık alana şahit oldunuz mu?” sorusunu da Yıldırım, “Bilirim, ama anlatmak istemiyorum” şeklinde yanıtladı.

Alparslan Arslan duruşmadan atıldı

Osman Yıldırım, Özese’nin sorularını yanıtlamaya devam ederken, tutuklu sanık Alparslan Arslan oturduğu yerden bağırmaya ve küfür etmeye başladı.

Bu sırada yanında bulunan jandarmalar da Arslan’ın ağzını kapatmaya çalıştı.

Yıldırım da, “Avukat olmuşsun, gidip tetikçilik yapıyorsun. Senden başka tetikçilik yapan avukat var mı? Okumuşsun, kendini kurtarmışsın, tetikçilik yapıyorsun” dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Yıldırım’dan soruları yanıtlamaya devam etmesini isterken, “Tamam Alparslan” diyerek Arslan’ı sakinleştirmeye çalıştı.

Alparslan Arslan küfürlü şekilde bağırmaya devam edince, Başkan Şengün jandarmalardan Arslan’ı dışarı çıkarmalarını istedi.

Bunun üzerine Arslan, jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkartıldı.

Başkan Şengün, saatin geç olması nedeniyle Yıldırım’ın çapraz sorgusuna ara vererek, sanık ve avukatların taleplerini almaya başladı. Duruşma, tutuklu sanık Muzaffer Tekin’in taleplerini sunmasıyla devam ediyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ