Haber 16

Kurtulmuş: Çok vahim bir durum

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiasının doğru olması halinde çok vahim bir durumun olacağını söyledi.

Kurtulmuş: Çok vahim bir durum
  • Politika / Son Dakika
  • 27 Aralık 2009
  • Kurtulmuş: Çok vahim bir durum için yorumlar kapalı
  • 345 KEZ OKUNDU

Partisinin il kongresine katılmak üzere Gaziantep’e gelen Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, “Hayretle takip ettik çünkü iktidar ve muhalefet bu olaydan da bir kavga çıkarmayı başardı. Dünyanın hiçbir yerinde bu olmaz ve böylesine önemli bir suikast iddiası ortaya çıkar ve nasıl olurda partiler bundan bir tartışma çıkarır anlayamadık. Bu gerçekten çok ciddi bir iddiadır. Hükümetin, yönetimin üzerine düşen bu iddianın arkasındaki gerçekliği ortaya çıkarmaktır. Gerçekten Türkiye’de böyle bir teşebbüs varsa, hatta medyaya taşındığı gibi bunun ötesinde bir teşebbüs varsa, bunların mutlaka ortaya çıkarılması ve çözümlenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Suikast ve darbe gibi iddiaların yeni bir yasal düzenleme ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Kurtulmuş, “Bu nedenle söylediğim gibi hukuki ve siyasi reform bunun içinde gerekli. Şimdi burada hiç kimsenin elindeki olmayan bir yetkiyi kullanarak siyasi iradeye müdahale etmeyi aklının ucundan dahi geçiremeyeceği yapılanmanın ortaya çıkarması lazım. Neyi kast ediyorum? Örnek vermek gerekirse, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç hizmet yasasının 35. maddesi. Yani Türkiye’de bir takım koruma kollama görevi dolayısıyla siyasete müdahalenin hukuki zeminini oluşturan madde. Bu maddenin ben kaldırılmasını söylemiyordum. Ama içine 3 kelime koyarsınız içerisine o madde tamamıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde hiç kimsenin siyasete müdahale imkanını bırakmayacak bir düzenleme haline gelir. Eğer hükümet bunu yapmazsa bugün bir suikast girişiminden bahsedilir. Yarın başka bir darbe girişiminden bahsedilir.” şeklinde konuştu.

Bunların önüne geçmenin yolunun laf söyleme değil iş yapma olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Beklenen, Türkiye’de bir hukuki reform yapılması. Bu konuda olağan dışı bir takım müdahalelere imkan sağlayacak, bunun alt yapısını oluşturan metinlerin hukuk sistemi içerisinde revize edilmesidir. Eğer bir suç ve suçlu varsa mutlaka bulunup ortaya konması lazım. Daha sonra bunun gerçek olmadığı ortaya çıksa da yine yetkililerin bu konuda çıkıp gerekli açıklamayı yapması gerekiyor.”

Kurtulmuş, daha sonra partililerin sorularını cevaplayarak bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ