Haber 16

Kütahya’da patlama!

Afyonkarahisar çevreyolunda, LPG tankerindeki gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi. Olayda 8’i ağır, 19 kişi yaralandı. Olayda 5 araç yandı, 7 araç zarar gördü. Felaketin boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı.

Kütahya’da patlama!

Edinilen bilgiye göre, çevreyolunun 2. kilometresindeki patlamada 8 otomobil, bir itfaiye aracı ile park halindeki bir otobüs ağır hasar aldı. Çevredeki binalarda da maddi hasar oluştu.


Bazı binalar güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Patlamada yaralananlardan 3’ünün Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı görevliler olduğu öğrenildi.


Yaralılar Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. 1 kişinin Eskişehir’e sevk edildiği belirtildi.


Patlama nedeniyle LPG yüklü TIR’ın bulunduğu yerdeki asfalt yerinden söküldü. Yer altından geçen kablolar tutuştu. Bölgede elektrik ve herhangi bir doğalgaz patlamasına karşın gaz kesintisi yapıldı.


Olay yerinde çok sayıda güvenlik gücü, 112 Acil Servis ekipleri ve Sivil Savunma ile Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Karayolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı.


Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ile Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça olay yerine ve hastanelere gelerek yaralıların durumu hakkında bilgiler aldı.


19 KİŞİNİN YARALANDIĞI, 5 ARACIN YANDIĞI VE 7 ARACIN YOLDAN KOPAN ASFALT PARÇALARININ DÜŞMESİ SONUCU ZARAR GÖRDÜĞÜ OLAYIN ŞİDDETİ, HAVA AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI


Kütahya-Afyonkarahisar çevre yolunda LPG yüklü kamyondaki gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen ve 19 kişinin yaralanmasına, 5 aracın yanmasına, 7 aracın ise kopan asfalt parçalarının üzerlerine düşmesi sonucu zarar görmesine neden olan patlamanın şiddeti, hava aydınlanınca ortaya çıktı.


İki patlama ve ardından çıkan yangın, çevre yolunda olayın yaşandığı bölüm ile Fatih Mahallesi’ndeki bir sokağı savaş alanına çevirdi.


Havanın aydınlanmasının ardından İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu gözetiminde çalışmalarını sürdüren Olay Yeri İnceleme ekipleri, olayın boyutlarını görüntüledi. Doğalgaz dağıtım şirketi de sokaktaki asfaltın parçalanması nedeniyle doğalgaz boru hattı zarar gördüğü için cihazlarla ölçüm yaptı. Ekipler, çevrede doğalgaz sızıntısı olmadığını tespit etti.


PATLAMANIN YAŞANDIĞI ALAN, YANAN ARAÇLAR VE PARAMPARÇA OLAN ASFALT YOL NEDENİYLE SAVAŞ MEYDANINI ANDIRDI


Bölgedeki 7 katlı apartmanın camlarının kırılmasına da yol açan patlamanın yaşandığı kamyonun, iyice ezilerek düzleştiği gözlendi. Yanan bir itfaiye aracı, bir otobüs ve iki otomobilin tamamen kullanılamaz hale geldiği, 7 otomobilin ise yoldan kopan asfalt parçaları üzerlerine düştüğü için zarar gördüğü belirlendi.


Sokaktaki asfalt zeminin yaklaşık 50 metrelik bölümü parçalanırken, kamyonun bulunduğu alanın yaklaşık 25 metre uzaklığında kullanılmayan tek katlı binada büyük çatlaklar oluştu.


Polis ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü hasar tespiti doğrultusunda ev ve araçları zarar gören vatandaşların tespit edilmeye çalışıldığı, daha sonra yanan araçların enkazlarının kaldırılacağı öğrenildi.


Kütahya-Afyonkarahisar çevre yolunda, saat 00.30 sıralarında Sedat Akkoca (37) idaresindeki 06 CIV 66 plakalı LPG yüklü kamyonda, sürücünün gaz kaçağını fark ederek inmesinin ardından iki kez patlama olmuş, ardından yangın çıkmıştı. Olayda, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özbay’ın da aralarında bulunduğu 10 itfaiye mensubu ile ilk patlama sonrası olayı izleyen 9 kişi yaralanmıştı.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ