Haber 16

Maden ocağındaki göcük bir can aldı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını…

Maden ocağındaki göcük bir can aldı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti.


TTK Üzülmez Müessesi 4’üncü Ocakta, iftar saatinden hemen sonra tavan göçtü. Olayda Erdoğan Demirsoy (29) isimli madenci göçük altında kaldı.


Alanda bulunan diğer işçiler ise son anda kendilerini kurtardı. Olay yerine gelen kurumun arama kurtarma ekipleri, yerin yaklaşık 230 metre altında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin cenazesine ulaştı.


Olay yerine gelen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Osman Tutkun, olayı anlattı.


Tutkun, “Bir işçimizi kaybettik. Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine sabırlar diliyorum. Bu acılı günde bir şey diyorum. Genel Müdür ve Müessese müdürüne sesleniyorum; başka işlerle ilgileneceğinize, ocakların tahkimatlarını düzenleyin. Madencilerimiz burada canını kanını veriyor. Sarma çalışmalarında lağım göçmesi sonucunda 2006 yılında işe giren arkadaşımız göçüğün altında kaldı. Bu acıyı yaşadık. İstemiyoruz ama maalesef yer altı şartları başkadır. Bu madencinin nasıl para kazandığını birilerinin gelip görmesi lazım gelir. Dışarıdan yaygara yapmayla, palavra atmayla bu işler olmuyor. Geleceksin, bu madencinin nasıl ter akıttığını göreceksin. Artık birilerinin hesap verme vakti geldi. Bir tek arkadaşımızı kaybettik, yanındaki yedekleri kurtuldu. Yerin yaklaşık 230 metre altında bu olay meydana geldi” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ