Haber 16

‘Madende şartlar çok ağır, hiç gidesim yok’

Zonguldak Kilimli’deki bir maden ocağında meydana gelen göçükte Ali Ziya Kısaboyun ve Caner Abuzlu isimli işçiler göçük altında kaldı.

  • Son Dakika
  • 10 Eylül 2009
  • ‘Madende şartlar çok ağır, hiç gidesim yok’ için yorumlar kapalı
  • 259 KEZ OKUNDU

Zonguldak Kilimli’deki bir maden ocağında meydana gelen göçükte Ali Ziya Kısaboyun ve Caner Abuzlu isimli işçiler göçük altında kaldı. İşçilerden Abuzlu, dün bir yakınına “Madendeki şartlar çok zor, hiç gidesim yok” demiş.

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Kilimli İşletmesi maden ocağının eksi 260 ile eksi 360 kotu arasında çalışan Ali Ziya Kısaboyun ve Caner Abuzlu göçük altında kaldı.

Madencilerin kurtarılması için mesai arkadaşları ve kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyorlar.


Bu arada Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ile bazı sendika yöneticileri, göçüğün meydana geldiği işletmeye giderek yetkililerden bilgiler aldılar.



Muslu, daha sonra kurtarma çalışmalarını izlemek için maden ocağına girdi.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de işletmeye gelerek kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.


İŞE GİTMEK İSTEMİYORMUŞ
TTK Genel Müdürlüğü’nce açılan 3 bin işçi kadrosu için geçen yılın ekim ve kasım aylarında 35 bin 291 adayın katıldığı mülakatta, uzunluğu 4 metreyi aşan maden direğini taşıması, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandığı uygulamalı test edilen Albuzlu, 20 bin 814 kişinin katıldığı kurayı kazanarak işe girmeye hak kazandı.


TTK’de 1 Ocak 2009’da iş başı yapan 30 yaşındaki Caner Albuzlu’nun, iş koşullarının ağırlığından yakınarak işe gitmek istemediğini söylediği öğrenildi.


Evli ve 1 çocuk babası Albuzlu’nun akrabası Ratif Karaçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Caner ile görüştüğünü belirterek, şöyle dedi: ”Bana, (İş yeri şartları çok zor, hiç gidesim gelmiyor, ayaklarım geri gidiyor) diyordu. Ben de ona işine gitmesini, artık hiçbir yerde ekmek olmadığını söylemiştim. Şimdi böyle bir olayla karşılaştık, çok üzgünüz. Umarım ocaktan sağ çıkarılır. Umudumuzu koruyoruz.”


Albuzlu’un mesai arkadaşlarından birinin annesi Şaziment Kademcik de Albuzlu ile oğlunun aynı ocakta çalıştığını belirterek, ”İş çıkışı bizim eve geleceklerdi. Onlara yemek hazırlamıştım. Ancak, oğlumun arkadaşının göçükte kaldığını öğrendim. İnşallah sağ olarak kurtarılır” dedi.


Maden ocağı önüne gelen Albuzlu’nun babası İsa, kardeşleri Ahmet, Şenol ve Erol’un ağladıkları görüldü. Maden işçileri, aileyi sakinleştirmek için çaba harcadı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ