Haber 16

Mansur Yavaş neden istifa edecek?

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye zehir zemberek bir mektup yazarak neredeyse savaş ilan eden MYK Üyesi Mansur Yavaş…

Mansur Yavaş neden istifa edecek?
  • Gündem / Son Dakika
  • 18 Nisan 2011
  • Mansur Yavaş neden istifa edecek? için yorumlar kapalı
  • 278 KEZ OKUNDU

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye zehir zemberek bir mektup yazarak neredeyse savaş ilan eden MYK Üyesi Mansur Yavaş “Ülkücüsüz bir Meclis olmaması” için seçime kadar susma kararı verdi.


Yavaş, MHP yönetiminde gördüğü aksaklıklarla ilgili bütün eleştiri ve teklifleri 12 Haziran sonrasına bıraktığını açıklayarak başka kırgın-küskünlere de çağrı yaptı.


Yavaş, “İktidar partisi tarafından “restorasyon dönemi” olacağı ilan edilen yeni dönemde ülkücüsüz bir Meclis meydana gelmemesi özellikle ülkücü adayların Meclis’e taşınabilmesi için elimden geleni esirgemeden çalışacağım. Kırgın küskün demeden bütün arkadaşlarımızın aynı duyguyla çalışacağına inanıyorum” dedi.


MHP yönetiminin tepkisine neden olan mektup sonrası Yavaş’ın başka bir partiye geçeceği veya aday gösterilmemesi durumunda partisinden istifa edebileceği konuşuluyordu.


Yavaş iki iddiayı da yalanladı. Kendisine 2 büyük partiden teklif geldiğini ama kabul etmediğini duyuran Yavaş, istifa edebileceği beklentilerine de “hayır” yanıtı verdi.


Adına kurulan internet sitesinde bir açıklama yayınlayan Yavaş’ın değerlendirmeleri şöyle oldu:


Ben şahsi ikbal kaygısı taşımadan aday tespitleriyle ilgili partime ve hareketime karşı üzerime düşen sorumluluğu yerine getirdiğime, gerekli ikazları yaptığıma inanıyorum. Bundan sonra sorumluluk Sayın Genel Başkan ve Genel Merekeze aittir.


İktidar partisi tarafından “restorasyon dönemi” olacağı ilan edilen yeni dönemde ülkücüsüz bir Meclis meydana gelmemesi özellikle ülkücü adayların Meclis’e taşınabilmesi için elimden geleni esirgemeden çalışacağım. Kırgın küskün demeden bütün arkadaşlarımızın aynı duyguyla çalışacağına inanıyorum.


Benim önceliğim ülkücülerin başarısıdır. Seçimlere kadar buna omuz vermekten başka seçeneğimiz yoktur. Hareketimizde gördüğümüz aksaklıklarla ilgili bütün eleştiri ve tekliflerimizi 12 Haziran’dan sonraya saklı tutmak üzere, şimdi en önemli hedefimiz bu seçimlerden ülkücü adayların zaferle çıkması olmalıdır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ