Haber 16

‘Memleketin hayrı için birleşmezler!’

Adıyaman ve Malatya mitingleri Erdoğan’ı keyiflendirdi. Erdoğan Adıyaman’da muhalefeti vurdu Malatya’da evetlerle keyiflendi.

‘Memleketin hayrı için birleşmezler!’
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Temmuz 2010
  • ‘Memleketin hayrı için birleşmezler!’ için yorumlar kapalı
  • 295 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan, Adıyaman ve Malatya’da halka seslendi referandum için destek istedi. Erdoğan 22 Temmuz seçimlerinde partisinin en yüksek oy oranını yakaladığı bu iki ilde, meydanlarda toplanan kalabalık karşısında oldukça keyiflendi. Adıyaman’da CHP’yi MHP’nin kuyruğuna takılmakla suçlayan Erdoğan, Malatya’da da Ahmet Kaya ile ölümsüzleşen o ünlü şarkının sözleriyle destek istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pazar gününü Adıyaman ve Malatya’da geçirdi. Erdoğan’ın ilk durağı Adıyaman’da miting alanını dolduran binlerce kişinin “evet” sloganlarıyla kürsüye geldi ve 12 Eylül’de yapılacak referandumda Anayasa değişikliği için destek istedi.


CHP’yi üslup açısından MHP’ye benzemekle suçlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, ”MHP Meclise girdiğinde CHP’nin kuyruğuna takılıp gidiyordu. Şimdi görüyoruz ki roller değişti. Görüyoruz ki artık CHP, MHP’nin kuyruğuna takılmış gidiyor” dedi.

CHP’nin rüzgarını, “Medyanın üfürmesi ile şişen yelken açık denizde alabora olup gider” diye eleştiren Erdoğan, Deniz Baykal’ı ima ederek, “Kendi arkadaşlarına, kendi dostlarına, kendi liderlerine ihanet edenler başka ihanetlerin mağduru olurlar” dedi.


Başörtüsü sorununu çözeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nu dürüst ve doğru davranmamakla suçlayan Başbakan Erdoğan, “411 oyla çıkan kararı Anayasa Mahkemesine kim götürdü?” diye sordu. Erdoğan’ın eleştirilerinden medya da payını aldı.

Erdoğan’ın, Adıyaman’da düzenlenen referandum mitinginde yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

MHP’NİN KUYRUĞUNA TAKILDILAR:

Şimdi görüyoruz ki roller değişti. Görüyoruz ki artık CHP, MHP’nin kuyruğuna takılmış gidiyor. Önceki gün CHP’nin Genel Başkanı Malatya’da konuştu. Hakaret ediyor, çirkin benzetmelerde bulunuyor, sövüyor. MHP ile aynı dili, aynı üslubu, aynı çirkin hakaretleri, aynı yıkıcı kavram ve kelimeleri kullanıyor. Biz AK Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren siyasete seviye kazandırmanın, siyasetin üslubunu temizlemenin, siyaseti bir hizmet aracına dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz, ama maalesef bu beyefendiler siyasetin seviyesini, üslubunu aşağılara çekmek için ellerinden geleni yapıyor.

İHANET EDENLER İHANETE UĞRAR:

Taşıma su ile değirmen işte bu kadar döner. Medyanın üfürmesi ile şişen yelken açık denizde alabora olup gider. Yandaş medyanın gazına gelenler havaya karışıp giderler. Yani manşetle gelenler manşetle giderler. Kendi arkadaşlarına, kendi dostlarına, kendi liderlerine ihanet edenler başka ihanetlerin mağduru olurlar.


 

ERDOĞAN MALATYA’DA “EVET”LERLE KEYİFLENDİ 


Başbakan’ın ikinci durağı ise Malatya oldu. Burada valiliği ziyaret eden adaşı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kirveliği yapan Başbakan, Malatla’da yapımı tamamlanan bir lisenin de açılış törenine katıldı.  Erdoğan, Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, kadın haklarını anayasal bir güvenceye kavuşturmak, çocuk istismarının önüne geçmek, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerin emaneti olan dul ve yetimlerin, gazilerin haklarını anayasal teminat altına almak; işçilerin sendikal hakları, grev hakkının genişlemesi, birden fazla sendikaya üye olmak; memurların toplu sözleşme hakkı, kınama ve uyarma cezalarına yargı yolunu açmak için referandumda ‘evet’ beklediğini söyledi.


”ÜSTÜNLERİN HUKUKU DEĞİL HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ”


Meydandan evet sesleri yükselince ”Maşallah” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:”Fakat daha bitmedi. Çok daha güçlü bir Anayasa Mahkemesine kavuşmak için sizlerden koskoca bir, hakimler savcılar yüksek kurulunun daha yaygın bir seviyeye ulaşabilmek için, bağımsız ve tarafsız olabilmesi için sizlerden koskoca bir maşallah.

“FARKLI BİR 12 EYLÜL SABAHIYLA UYANMAK…”


Mesele bu. 12 Eylül sabahı farklı bir Türkiye’de uyanmak sizlerin elinde. 12 Eylül sabahı ufku olabildiğince açık, vizyonu alabildiğince geniş bir Türkiye’ye uyanmak sizlerin elinde. Çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz için ‘evet’ demek sizlerin elinde.


AHMET KAYA’NIN  DİZELERİNİ OKUDU


Malatya’ya gelip, Malatya’da fikri, düşüncesi, zikri şu olur, bu olur. Ama büyük sanatçı Ahmet Kaya’yı anmamak, onun şu dizelerine kulak vermemek elbette mümkün değil. Ağlama bebek, ağlama, umut sende, yarın sende, yağmur gibi gözlerinden akan yaş niye, bu durgunluk, bu suskunluk, bu sıkıntı, kırgınlık niye? Çok uzakta öyle bir yer var, o yerlerde mutluluk var, paylaşılmaya hazır bir hayat var. Evet o uzak yer bugün çok yakın. Umut çok yakın, gelin bu ülkede bebekler, çocuklar ağlamasın.


“VESAYET ÜLKENİ KADERİ OLMASIN”


Vesayet bu ülkenin kaderi olmasın. Hukuksuzluk bu ülkenin kara talihi olmasın. Gelin hep birlikte, hep birlikte bembeyaz yeni bir sayfa açalım. Biliyorsunuz ‘evet’ o bembeyaz sayfanın üzerinde. Mührü ona vuracağız, anneler, kardeşler, gençler, mührü ona vuracağız.”


”BERABER YÜRÜDÜK BU YOLLARDA”


Erdoğan, ”Muhalefetin söyleyecek bir şeyi olmadığı için onlar mecburen ne diyorlar? Beyler Deresi’nin yanından geçerken viyadüğü görmüyorlar. Çünkü gözleri var, görmezler. Havaalanında iniyorlar. Çalışmaları görmüyorlar. Biz buyuz, farkımız bu. Şimdi Malatya hazır mıyız? Şarkımızı söyleyeceğim. Ben ses sanatçısı değilim. Ama söyleyeceğim. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılardan bana her şey sizi hatırlatıyor. Öyleyse sevdamız millet, kararımız ve oyumuz” deyince, meydandakiler ”evet” diye bağırdı.






BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ