Haber 16

Memur emekli olmak istemeyecek!

2005 yılında 5335 Sayılı Kanun’un 30. maddesinde dikkat çeken önemli bir detay yer alıyor…

Memur emekli olmak istemeyecek!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 24 Haziran 2010
  • Memur emekli olmak istemeyecek! için yorumlar kapalı
  • 352 KEZ OKUNDU


2005 yılında 5335 Sayılı Kanun’un 30. maddesi ile yapılan düzenleme, her nereden emekli olursa olsun, emeklilikte memur statüsünde çalışmaya başlayan kişilerin emekli aylıklarının kesileceğini öngörüyor.

Ancak bu düzenlemeye rağmen örneğin SSK’dan emekli olup da kamuda çalışmaya başladığı halde aylığı kesilmeyen binlerce kişi mevcut. Son bir iki yıldır bu kişiler SGK tarafından tespit ediliyor ve hem emekli aylıkları kesiliyor hem de geriye dönük kendilerine borç çıkarılıyor.


Bugün gazetesinden Sadettin Orhan’ın haberine göre öz konusu yasal düzenleme, daha önce Anayasa Mahkemesi’ne gitmiş ve mahkeme de düzenlemeyi Anayasa’ya uygun bulmuştu. Fakat konu bir mahkeme tarafından yeniden Anayasa Mahkemesi’ne götürülmüştü. Fakat yüksek mahkeme, konuya ilişkin daha önce (2008 yılında) ret kararı verdiğini, dolayısıyla bunun üzerinden 10 yıl geçmeden aynı yasa maddesinin tekrar iptalinin talep edilemeyeceği gerekçesiyle talebi reddetti.

Böylece gözü kulağı AYM’de olan binlerce kişi için konu tamamıyla kapanmış oldu. Yani SGK tarafından çıkarılan borcu bir an önce ödemekte fayda var.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ