Haber 16

Memur’a zamlı ek ödeme!

Bayram öncesinde memurları tebessüm ettirecek haber. Yıl sonu kararnamesiyle memurun ek ödemesi zamlanacak.

Memur’a zamlı ek ödeme!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 08 Eylül 2010
  • Memur’a zamlı ek ödeme! için yorumlar kapalı
  • 307 KEZ OKUNDU

Yıl sonuna kadar çıkarılacak ‘ek ödeme kararnamesi’yle hangi grup kamu çalışanına ne kadarlık ödeme yapılacağı tek tek tespit edilecek.

Toplu görüşmelerde ortaya çıkan yüzde 4 artı yüzde 4’lük memur maaş zammı, yeni yıl bütçesine 6,7 milyar lira ek yük getirecek. 80 liralık ek ödeme artışı için çıkarılacak kararnamede ise bazı memur gruplarına bu tutarın da üzerinde ek ödeme zammı düşünülüyor. Kararname ile 1 milyon 650 bin memurun ek ödeme zammı oranları belirlenecek.

Maliye Bakanlığı’ndan bir üst düzey yetkili, toplu görüşmelerdeki 80 liralık ek ödeme artışının, asgari tutar olduğuna dikkat çekerek, “Hükümet, ek ödeme alan memurlar ile ek ödemesi olmayan memurlar arasındaki maaş adaletsizliğini gidermek amacıyla 2008 yılında yeni bir düzenlemeye gitmişti. Yıl sonuna kadar çıkarılacak Ek Ödeme Kararnamesi’nde de bu durum dikkate alınacak. Bu şekilde bazı memur gruplarının ek ödeme artışı 80 liranın da üzerinde olacak.” açıklamasını yaptı.

Geçen yıl yayımlanan Orta Vadeli Program ve Mali Plan’da, 2011 yılı enflasyon hedefi yüzde 4,9 olarak belirlenirken, memur maaşlarına yılın ilk 6 aylık döneminde yüzde 2,7, ikinci 6 aylık döneminde de yüzde 2,7 olmak üzere kümülatif yüzde 5,47 zam yapılması öngörülmüştü. Bu zammın 2011 bütçesine ek maliyeti de 3,1 milyar lira olarak hesaplanmıştı.

Bu yılki toplu görüşmelere başlanırken de, memur maaşlarındaki 1 puanlık artışın bütçeye maliyetinin 735 milyon lira olduğu belirtilmişti. 29 Ağustos’ta tamamlanan toplu görüşmelerde hükümet kanadı ile Memur-Sen, kamu çalışanlarına yeni yılın ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısında da yüzde 4 zam yapılması konusunda mutabakata varmıştı. Görüşmeler sonucunda ek ödeme almayan memurlara asgari 80 lira ek ödeme artışı ile memurlar ve sözleşmelilere ilk yarıda 20, ikinci yarıda da 40 lira aile yardımı yapılması konusunda uzlaşıldı.

Aynı şekilde 3’er aylık dönemlerde memurlara 45’er lira sendika ödeneği (toplu görüşme primi) ödeneceği de ifade edildi. Hesaplamalarda da, maaş zammının yüzde 4’e çıkarılmasıyla bütçede oluşacak ek maliyetin 3,6 milyar daha artarak, 6,7 milyar liraya ulaşacağı ortaya kondu. 6,7 milyar liralık ek maliyet memur ve sözleşmeli maaşlarını içeriyor.

Ekonomi yönetimi, 2011 yılının makro ekonomik göstergeleri üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor. Orta Vadeli Program, Orta Vadeli Mali Plan ve Merkezî Yönetim Bütçesi’ne yönelik bu çalışmalarda 2011 yılı enflasyonu için yüzde 5,3 rakamı üzerinde duruluyor. Büyüme hedefi konusunda da, yüzde 5, yüzde 5,1 ve yüzde 5,5 rakamları telaffuz ediliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ