Haber 16

Mersin’de polise molotof kokteyli

Mersin’de çevik kuvvete ait bir midibüse molotof kokteyli atılması sonucu 1 polis yaralandı.

Mersin’de polise molotof kokteyli

Mersin’de PKK yandaşları Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait minibüsün önünü keserek molotof attı. Alevler içinde kalan minibüsteki 2 polis ellerinden ve yüzünden yaralanırken, 1 polis de olaydan yara almadan kurtuldu.

Olay, Mevlana Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı’nda meydana geldi. PKK yandaşları, akar yakıt ikmali dönüşü Çevik Kuvvet’e ait 33 A 6375 plakalı minibüsün önünü kesti. Ellerindeki molotofları minibüse doğru fırlatan göstericiler ara sokaklara kaçtı. Alevler içinde kalan minibüste bulunan 2 polis ellerinden ve yüzünden yaralanırken, arkada oturan 1 polis ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Yanan minibüs, polis panzeri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ait itfaiye ekiplerince söndürülürken, kullanılmaz hale geldi.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ekipleri karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçan göstericilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, olayın yaşandığı yere yakın olan ve olay çıkması tahmin edilen Şevket, Pınar, Güneş, Çilek, Yenipazar, Çay ve Mevlana mahallerinde geniş güvenlik önemlerini sürdürüyor.

HAKKARİ’DE OLAYLAR SÜRÜYOR


Bugün düzenlenen mitingin ardından Dağgöl Mahallesi’nde yola barikat kurup ateş yakan göstericiler, polis ekiplerine taş attı. Dağılmayan gruba polis ekipleri gaz bombaları ile müdahale etti. Yakılan ateşler ise panzerler tarafından su sıkılarak söndürüldü. Dağgöl Mahallesi’nde başlayan olaylar 3 değişik mahallede devam ediyor.


İZMİR’DE OTOBÜSE MOLOTOF ATTILAR


İzmir’in Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi semtinde bölücü terör örgütü PKK sempatizanları bir belediye otobüsüne taşlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirdi. Son durağa giderken yapılan saldırıda ölen ve yaralanan olmadığı öğrenilirken, olayı gerçekleştiren saldırganların kaçtıkları bildirildi.


Olay Yamanlar Onur Mahallesi son durak yakınlarında akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Son durağa giden ve içinde az sayıda yolcu bulunan otobüse taşla saldırıda bulunuldu. Durmak zorunda kalan otobüsten yolcular indikten sonra ise molotof kokteyli atıldı. Otobüse saldıran yaklaşık 20 kişilik grup daha sonra kaçtı. Saldırı sonucunda otobüsün camları kırıldı. Emniyet yetkilileri tarafından ismi açıklanmayan otobüs sürücüsü şans eseri yaralanmazken, basın mensupları olay yerine yaklaştırılmadı.


Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.


ŞANLIURFA’DA İZİNSİZ GÖSTERİLER


Şanlıurfa’da izinsiz gösteri yapmak için toplanan grup, polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle dağıldı.

Bağlarbaşı Mahallesi Açıksu Caddesi’nde toplanan ve terör örgütü PKK lehine slogan atarak yürümek isteyen gruptakiler, çevredeki çöp konteynerlerini dağıttı.

Polis ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine gruptakiler, ara sokaklara dağılırken, güvenlik güçleri söz konusu bölgede önlem aldı.

ADANA’DA POLİSE SALDIRDILAR


Adana’da terör örgütü lehine sloganlar atarak izinsiz gösteri yapan bir gruba polis, panzerler eşliğinde müdahale etti.

Barbaros Mahallesinde izinsiz toplanarak ateş yakarak 17102 Sokak ile Eminağa Caddesini trafiğe kapatan bir grup, terör örgütü lehine slogan attı.

Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, panzer ve TOMA adı verilen zırhlı araçlar eşliğinde gruba müdahale etti.

Göstericiler, polis ekiplerine molotofkokteyli ve havai fişek attı.

Ekiplerin zırhlı araçlarla müdahalesi sonucu göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis ekiplerinin kullandığı biber gazından bazı vatandaşlar da olumsuz etkilenirken, yakılan ateş panzerler tarafından söndürüldü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ