Haber 16

MHP Kars’ta 5 bin kişiyle namaz kılacak!

MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümettin tepkisine karşın yarın Kars’taki Ani Harabeleri’nde namaz kılmaya kararlı.

MHP Kars’ta 5 bin kişiyle namaz kılacak!
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Eylül 2010
  • MHP Kars’ta 5 bin kişiyle namaz kılacak! için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU


MHP Genel Başkanı Bahçeli seçim kampanyasını yarın Kars’ta Anı Harabeleri’nde kılacağı cuma namazı sonrası başlatmayı planlıyor. Hükümet ibadete kapalı olan harabelerde namaza tepkili. MHP’den ise geri adım yok. 5 bin kişiyle namaz hazırlığı yapılıyor.

Bahçeli’nin namaz kılmak istediği Fethiye Camii’ni Alparslan Büyük Katedral’den dönüştürmüştü. Cami şu anda ibadete kapalı. Valiliğe verilen izin yazısı, kültür müdürlüğü ve müftülüğe gönderildi, ancak henüz izin çıkmadı.

MHP Kars İl Başkanı kararlılıklarını, “5 bin kişi gideceğiz, ancak siyasi şova dönüşmeyecek” sözleriyle dile getiriyor. Namaza, çevre illerden ve Azerbaycan’dan katılım bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anı’da kılacağı cuma namazı için “Devlet Bey, bireysel olarak kılabilir” diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a, “Bakan, cuma namazının tek başına kılınamayacağını bilmiyor galiba” diye tepki göstermişti.

Tepkiler devam ediyor. MHP’li Cihan Paçacı ise Günay’a, “Akdamar’da, Sümela’da ayine izin veren AKP, cuma namazı kılmamıza nasıl ‘istismar’ der!” sözleriyle karşılık verdi.

MHP kurmayları da, “Biz, yasal başvuru ve bilgilendirmeleri eksiksiz yaptık. İzin verseler de, vermeseler de cemaatle birlikte cuma namazı kılacağız” kararlılığında. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün Bahçeli’nin bu kararlılığı anımsatılınca, “Allah kabul etsin” demekle yetindi.







KÜLTÜR BAKANLIĞI
NAMAZ İZNİNİ VERDİ 
Kültür Bakanlığı’nın MHP’nin Ani Harabeleri’nde kılacağı namaz için gerekli izni verdiği belirtildi…

İZİN ALMAYA GEREK YOK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da “Anayasa’nın 24’üncü maddesinin 2’nci fıkrası çok açık. Ani’de cuma namazı için, izin almaya ihtiyaç yok. Günay’ın iddia ettiği gibi, bizim dini istismar gibi bir niyetimiz yok. Orada zaten parti bayrağı da olmayacak, sadece Türk Bayrağı olacak. Bir de Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde olumsuz gelişmeleri reddettiğimizi simgelemek için sınırın sıfır noktasındaki Alican Sınır Kapısı’na da gideceğiz” dedi. 

MHP’nin bu tavrı karşısında hükümetin ne diyeceği hala bilinmiyor.

Alparslan’ın 1064 yılında Anı’daki Büyük Katedral’de bulunan haçı indirerek ilk cuma namazını kıldığı Fethiye Camii halen ibadete kapalı bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ