Haber 16

Miller siftah yaptı Timsah 3 puanı kaptı

Kenny Miller ve Vederson’la evinde gülen Timsah, Fenerbahçe-Trabzon maçını beklemeye başladı. Ufuk, yediği hatalı golle maça damgasını vurdu. Karşılaşmayı eksik tamamlayan Cimbom, bu sezon 9. mağlubiyetini tattı.

Miller siftah yaptı Timsah 3 puanı kaptı
  • Son Dakika / Spor
  • 30 Ocak 2011
  • Miller siftah yaptı Timsah 3 puanı kaptı için yorumlar kapalı
  • 262 KEZ OKUNDU

Taraftarı ile 53 günlük aranın ardından buluşan Bursaspor, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının oynanacağı haftayı çok iyi değerlendirmek amacında. Liderin takılması halinde fark ikiye inecek. Ev sahibi ekipte genç stoper Serdar Aziz dışında eksik bulunmuyor. Sercan ve Volkan kulübede beklerken, Kenny Miller ilk kez 11’de.

Arda, Baros, Kewell, Pino, Cana ve Neill yok. Geçen hafta ilk 11’inde 2 yabancı olan Galatasaray, şimdi de iki yabancıyla sahada. Zira sezon başından beri, hatta yıllardır aynı düşündürücü durum. Bursaspor maçında en golcü isim Servet Çetin. Bu istatistik bile ‘sarı-kırmızı’ başarısızlığı gözler önüne sermeye yetiyor.

Neill ve Gökhan Zan’ın yokluğunda geçen hafta stopere geçen Cana cezalı duruma düşünce, bu kez Servet’in partneri Hakan Balta. Stancu’yu yanında oturtan teknik direktör Hagi, Rumen golcünün yerine ileri uçta Kazım’a forma şansı verdi. Yani Cimbom, yine gerçek bir forvetten yoksun.

Maçı öncesi çocukların taşıdığı “Biz çocuklar da buradayız, lütfen küfür etmeyin” yazılı pankart, taraftarlardan alkış topladı. İlk düdükle birlikte Bursaspor tribünlerinden güvercinler uçurulması ise Atatürk Stadı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Kritik karşılaşma, son zamanların popüler ifadesiyle ‘mücadele gücü’ yüksek başladı. 9. dakikada sağdan ceza alanına giren Sabri’nin sert şutu çerçeveyi bulmadı. Ömer’le girdiği mücadelede omzundan sakatlanan Barış, 11’de yerini eski Bursasporlu Mustafa Sarp’a bıraktı. 16. dakikada Emre ara pasıyla Kazım’ı topla buluşturmak isterken, Ömer zamanında araya girdi.

Ev sahibi, 22’de etkili geldi. Batalla ceza sahasına girmek isterken, Culio’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, serbest vuruş beklentisine karşın ‘devam’ dedi. 23’te ceza yayı üzerinde topla buluşan Yekta bekletmeden vurdu, Stepanov’a çarpan top kornere çıktı. Dakikalar 36’yı gösterdiğinde Bursa, meşale dumanlarının altında golü buldu. Batalla’nın ortasında Ufuk boşa çıktı, Kenny Miller için golü atmak zor olmadı: 1-0.

41. dakikada Insua’nın içeri çevirdiği topu Kazım’dan önce Ömer Erdoğan uzaklaştırdı. 43’te ceza alanına gönderilen pası Kenny Miller bıraktı, Turgay dokunmadı. 45+2’de ise kaleci Ufuk, bir kez daha büyük bir hatayla sahneye çıktı. Vederson’un 40 metreden sert şutu için Ufuk’un cılız müdahalesi yeterli olmadı: 2-0.

Hagi, ikinci yarıya beklenen değişiklikle başladı. Gol umudu olarak Stancu oyuna girerken, Emre Çolak dışarı çıktı. Erken bir gol bulmak isteyen konuk ekip, bir türlü ‘bal yapmayan arı’ görüntüsünden öteye gidemiyordu. Bursa ise hızlı ataklarla tehlikeli gelmeyi sürdürdü. 53’te Miller savunmanın arkasına sarktı, son anda Servet araya girdi.

60. dakikada Miller’in pası ile ceza sahasında topla buluşan Turgay’ın Batalla’ya göndermek istediği pas Ufuk’ta kaldı. 63’te Yekta’nın şutu savunmadan dönerken, Kazım’dan önce Ömer meşin yuvarlağa ayak koydu. Bu arada maçta kartlar havada uçuşuyor. Sarı kart gören 5. futbolcu Culio olurken, ilk yarının ardından itirazdan sarı kartla cezalandırılan Ayhan, takım arkadaşından bir dakika sonra Turgay’a yaptığı faul nedeniyle oyun dışında kaldı.

Rakibinin eksilmesiyle biraz daha rahatlayan Ertuğrul Sağlam, 65. dakikada Turgay’ın yerine Volkan Şen’i sahaya sürdü. Oyuna denge getirmeyi planlarken takımı bir kişi eksilen Hagi, kuşkusuz tüm planlarının altüst olmasının moral bozukluğunu yaşıyordu. Rumen çalıştırıcı, son hamle olarak 73. dakikada Yekta-Aydın değişikliğine gitti.

Mücadelenin en organize pozisyonu 77’de yaşandı. İkinci golde büyük hata yapan Ufuk, Kenny Miller’ın yakın mesafeden vuruşunu çizgiden çıkardı. Pozisyonun ardından Servet’in, takım arkadaşınakonuş‘ şeklindeki tepkisi ise gözlerden kaçmadı. İlk iç saha maçında golünü atan İskoç yıldız Miller, 80’de alkışlar arasında yerini Sercan’a bıraktı.

Batalla-Hüseyin değişikliği yapılan ev sahibi, 87’de 3. gole yaklaştı. Soldan yapılan ortaya Bekir Ozan gelişine vurdu, direk gole izin vermedi. 90+1’de ise Sercan’ın çaprazdan vuruşunu Ufuk parmaklarının ucuyla çeldi. Uzatma dakikaları da Bursa’nın kontrolünde geçti.

Bu sonuçla 12. galibiyetini elde eden Bursaspor, liderle arasındaki farkı 2’ye indirirken, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki haftanın en önemli karşılaşmasını beklemeye başladı. Bu sezon 9. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar ise 26 puanda kaldı.

BURSASPOR: 2 – GALATASARAY: 0
Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Gökhan Memişoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu
Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, Stepanov, Vederson, Svensson, Bekir, Ozan, Batalla (Dk 84 Hüseyin). , Miller (Dk. 80 Sercan), Turgay (Dk. 65 Volkan)
Galatasaray: Ufuk, Sabri (Dk. 11 Mustafa Sarp), Servet, Hakan, Insua, Ayhan, Yekta (Dk. 73 Aydın), Barış, Kazım, Culio, Emre (Dk. 46 Stancu)
Goller: Dk. 37 Miller; Dk.45+1 Vederson
Sarı kartlar: Dk. 44 Stepanov, dk. 75 Ömer (Bursaspor) Dk. 37 Sabri, Dk. 62 Servet, Dk. 63 Culio, Dk. 85 Kazım (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 65 Ayhan (Galatasaray)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ