Haber 16

Mısır Hükümeti İstifa Etti

El Ahram gazetesi, Mısır’da geçici hükümetin istifa ettiğini bildirdi.

Mısır Hükümeti İstifa Etti
  • Dünya / Son Dakika
  • 24 Şubat 2014
  • Mısır Hükümeti İstifa Etti için yorumlar kapalı
  • 483 KEZ OKUNDU

Mısır devlet gazetesi El Ahram, ordunun desteklediği hükümetin istifa ettiğini duyurdu. Haber, Mısırlı yetkililer tarafından da doğrulandı.

El Ahram, kararın 15 dakika süren kabine toplantısı sonrası alındığını açıkladı.

Mısır’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi de hükümette savunma bakanı görevini yürütüyordu.

‘DARBENİN BAŞARISIZLIĞININ DELİLİ’

Mısır’da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak üyeleri, Hazım Biblavi hükümetinin istifasının “darbenin başarısızlığının delili” olduğunu savunuyor.

İttifak bünyesindeki partilerden Asalet Partisi Yüksek Kurulu üyesi İmam Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin istifasını, “darbenin başarısızlığının delili” olduğunu ifade etti.

Hükümetin başarısızlığının, “darbenin de başarısızlığı” anlamına geldiğini savunan Yusuf, “Darbeciler de tıpkı hükümet gibi halkın iradesiyle gidecek. Darbecilerin gölgesinde kurulacak herhangi bir hükümetin de akıbeti aynı olacak. Legal olmadığı için de gelen hükümeti tanımayacağız” diye konuştu.

Mısır’da 3 Temmuz askeri darbeyle işbaşına gelen Hazım Biblavi, ülkede artan işçi grevleri nedeniyle bugün geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’a istifasını sunmuş, Mansur’un yeni hükümet kuruluncaya kadar Biblavi’den görevini sürdürmesini istediği kaydedilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ