Haber 16

Mısır isyanından sonra Sudan’da karıştı

Mısır’da yönetime karşı çıkan protestolardab etkilenen Sudan’da Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in istifasını isteyenler gösteri yaptı. Göstericilerden üniversite öğrencisi polisin sert müdahalesi sonucu öldü.

Mısır isyanından sonra Sudan’da karıştı
  • Dünya / Son Dakika
  • 31 Ocak 2011
  • Mısır isyanından sonra Sudan’da karıştı için yorumlar kapalı
  • 294 KEZ OKUNDU


Sudan’da polisin göstericilere müdahalesinde yaralanan bir üniversite öğrencisinin öldüğü bildirildi.


Reuters’a açıklama yapan üç eylemci, polisin müdahalesinde yaralanan Omdurman Ahaliye Üniversitesinden Muhammed Abdulrahman adlı öğrencinin dün gece kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini ve toprağa verildiğini söyledi.


Üniversitenin süresiz olarak kapatıldığı bildirildi.


Sudan Halk Kurtuluş Hareketi’nden üst düzey bir yetkili de sağlık yetkililerinin, öğrencinin öldüğünü doğruladığını söyledi.


16 binden fazla üyesi olan ve Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in istifasını isteyen “Değişim İçin Gençlik Hareketi” adına sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta açılan hesapta da eylemcilerin, “Sen bizim şehidimizsin Muhammed Abdulrahman” yazdığı dikkati çekti.


Bu arada görgü tanıkları, yönetime karşı büyük protestolara sahne olan komşu Mısır’daki olayların etkisiyle düzenlenen gösterilerin ardından Hartum ve diğer kentlerdeki üniversitelerin polis ve güvenlik güçleri tarafından sarıldığını belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ