Haber 16

Mısır’daki olaylar turizmi vurdu!

Mısır’daki olayların ilk etkisi turizmde görüldü. Türkler dahil tur operatörleri Kahire ve İskenderiye tatil programlarını iptal etti.

Mısır’daki olaylar turizmi vurdu!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 29 Ocak 2011
  • Mısır’daki olaylar turizmi vurdu! için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU

Mısır’da meydana gelen halk ayaklanması nedeniyle dünyaca ünlü tur operatörleri Kahire ve İskenderiye turlarını iptal ederlerken, Türk tatilci de ayağını Mısır’dan çekti. Kahire’deki Türk Büyükelçiliği ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından resmi iptal açıklaması gelmeyince, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy seyahat acentelerini teker teker arayarak Mısır turlarını iptal etmek isteyen tatilciye zorluk çıkarılmaması çağrısında bulundu. 15 gün sürecek sömestr tatilinde bu ülkeye gitmek için yerini ayırtan yaklaşık 1500 Türk turistin büyük bölümü ise sıcak alternatif tatil olarak yönlerini Dubai’ye çevirdi.


Mısır’ın Tunus’un aksine Türk tatilciler için dönem dönem çok ciddi rakamlara ulaşılan bir destinasyon olduğuna dikkat çeken yetkililer ise yaz döneminde buraya tatile gitmek isteyen Türk turistin bu yaşananlardan etkileneceği görüşünde. ULUSOY ARADI Meydana gelen gelişmeler karşısında birçok acenteyi aradığını belirten Başaran Ulusoy, “Dışişleri Bakanlığı’nın yerine karar almak benim haddim değil. Ancak TÜRSAB Başkanı olarak tatilcilerin karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında acenteleri bilgilendirdim. Mısır turunu iptal etmek isteyenlere zorluk çıkarılmamasını, tatillerinin tehir edilmesini söyledim. Acenteler de anlayışlı davrandılar” diye konuştu.


MISIR’A NİYET, DUBAİ’YE KISMET


Tunus’ta çıkan isyandan sonra sömestr tatili için turlarını Mısır’a yönlendirdiklerini belirten Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bu ülkedeki olayların kötüye gitmesiyle birçok kişinin tatilini iptal edip Dubai’ye gitmek istediklerini söyledi. Onaran, “Tatilciler Mısır’ın şu anda güvenli bir tatile imkân vermediğini görüp Dubai uçaklarını doldurdular. Dolayısıyla Dubai bir anda Mısır’a alternatif destinasyon haline geldi” diye konuştu. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da Mısır turunun iptal olup olmaması konusunda yetkili makamlardan son dakikaya kadar haber beklediklerini, ancak son olarak kendi inisiyatifleriyle turu iptal ettiklerini kaydetti. Jolly Tur tarafında da Mısır tatilinin yerine Dubai’ye gitmek isteyenler dikkat çekti.


Devrim isyanları karşısında Türkiye turist sayısını artırır
Akdeniz çanağı içerisinde bulunan Türkiye’nin turizmdeki rakipleri Tunus’tan sonra Mısır’da dün zirveye ulaşan eylemler sokakları savaş alanına çevirirken, bu durumun 2011 yılı yaz rezervasyonlarında Türkiye’yi öne çıkaracağı belirtiliyor. Türk turizmciler “sorunsuz Türkiye” imajının bu ülkelerin kaybedeceği turistlere karşı “sığınılacak bir destinasyon” olarak öne çıkacağını ifade ediyorlar.


‘KORKU VERİYOR’


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır Mısır’daki bu durumun Türkiye’ye artış olarak yansıyacağını kaydetti. Bu tür olayların yaşanmasından dolayı uzgün olduklarını belirten Çorabatır, “Ancak burayı tercih eden misafirler açısından bunun olumsuz bir durum ortaya koyacağını düşünüyoruz. Tam yaz tatili için rezervasyon yapma zamanına denk gelmesi tercihleri başka ülkelere doğru yöneltecektir” diye konuştu. Çorabatır, Mısır’ın yanı sıra Tunus, Fas, Cezayir, Yunanistan’da yaşanan farklı olumsuzluklar karşısında Türkiye’nin tercih bakımından taşıdığı özelliklerle ön plana çıkacağını düşündüklerini söyledi.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ