Haber 16

Mourinho: Galatasaray maçı Manchester’den zor!

REAL Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, Galatasaray ve Kayseri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mourinho: Galatasaray maçı Manchester’den zor!
  • Son Dakika / Spor
  • 20 Mart 2013
  • Mourinho: Galatasaray maçı Manchester’den zor! için yorumlar kapalı
  • 363 KEZ OKUNDU

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında amaçlarının Galatasaray’a karşı ‘küçük bir avantaj’ elde etmiş olarak İstanbul’a gitmek olduğunu söyledi.


Realmadrid Tv ve Realmadrid.com’a konuşan Mourinho, “Bize Galatasaray çıktı, bir başka şampiyon. Her zaman bize şampiyonlar denk geliyor ve bu sezon Manchester United de dahil dördüncü kez şampiyon bir takım çıktı. Çok zor olacak ama Mancherster United karşısında yaptığımızın aksine ilk maçta olumlu sonuç almaya çalışmamız gerekiyor. Oraya küçük bir avantajla gitmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.


BOŞ ZAMANI DEĞİL ÇALIŞMAYI SEVİYORUM


Portekizli teknik adam kendisi hakkında çalışmayı sevmiyor şeklindeki haberlere karşı daha çekiliş yapılmadan önce olası rakipler üzerinde çalışmaya başladığını aktardı. Jose Mourinho, “Beni oğlumun antremanını izlerken görenlerin çalışmayı sevmediğim şeklindeki sözlerinin aksine benim elimde zaten bazı bilgiler vardı. Ben boş zamanı değil çalışmayı seviyorum.” şeklinde konuştu.


“Pazar günü herkes tatildeyken ben Türkiye’ye gittim ve beklediğimi buldum: Şampiyonlar Ligi’ni bilen insanlardan oluşan bir ekip ve Sneijder ve Drogba gibi iki Avrupa şampiyonu oyuncuya sahip. Ayrıca en iyi takımlarda oynamış futbolcular: Eboue Arsenal’de, Felipe Melo Juventus’da, Riera Liverpool’da ve Muslera Lazio’da. Çok tecrübesi olan ve bu seviyede oynamayı bilen insanlar ve İtalya’da da antrenörlük yapmış ve her zaman Türkiye’nin en iyisi olan teknik direktöre sahipler. Bunun yanı sıra başla hiç bir yerde olmayan taraftara sahipler.


Asıl zor sınavı Galatasaray karşısında vereceklerini belirten deneyimli teknik adam, “Biz Dortmund veya Manchester maçının zor olduğunu düşünüyoruz ama asıl zor olan bu. İstanbul’dan 700 km uzakta oynadılar ve Galatasaray’ın 15 bin taraftarı vardı.”


BİR OYUNCU SEÇMEM GEREKSEYDİ DROGBA’YI TERCİH EDERDİM


Jose Mourinho, eski talebesi Didier Drogba hakkında söylediği iddia edilen olumsuz açıklamaları reddederek, “Drogba Drogba’dan daha fazlası. Basında çıkan bu tip şeylere aldırmıyorum çünkü Drogba benim kim olduğumu ve kalbimde onun hakkında ne olduğunu biliyor, ama insanlar bunun gerçek olabileceğini düşünüyor olabilirler. Düşünün şimdi: Türkiye’ye gidiyorum, çalışıyorum, maçı izliyorum, maç bitmeden ayrılıyorum ve Drogba hakkında benim kötü açıklamalarım çıkıyor.” diye tepki gösterdi.


Mourinho, “O benim favori oyuncum demek istemiyorum çünkü benim gerçekten çok özel oyuncularım oldu, ama birini seçmem gerekseydi bu Didier olurdu. O başka dünyadan bir oyuncu. Onun benim tarafımda olmasını isterdim.” şeklinde konuştu.


MEDYADA ÇIKMAK VEYA ÜNLÜ OLMAK İÇİN HER YOL MÜBAH


Drogba hakkında kötü bir şey söylemesinin mümkün olmadığının altını çizen Real Madrid teknik direktörü, “Drogba hakkında kötü konuşmam imkansız bir şey, ama bu zamanda, medyada çıkmak veya ünlü olmak için, her yol mübah. Önemli değil çünkü o biliyor ki benim en son yapacağım şey ikimizin ilişkisine zarar verecek olumsuz bir söz sarf etmem. Onunla, Sneijder’le ve Altıntop’la birlikte çalıştım ve çok eğlenceliydi. Üstelik teknik direktörle de çok iyi ilişkilerimiz var ve biz Ferguson gibi çok açığız. Maç başlamadan 15-20 dakika önce beni Galatasaray’ın soyunma odasına götürdü. Bunlar sadece iyi ilişkilere sahip olduğun zaman mümkündür ve benim çok hoşuma gitti.” ifadelerini kullandı.


Manchester United maçına da değinen ‘Mou’, turu geçmelerinin bazı insanları kızdırdığını belirterek, “Çok zor bir haftaydı, Şampiyonlar Ligi’nde ve Kral Kupa’sında ya devam ya tamam deme durumu vardı. Bir çok insan bunu beklemiyordu ve kızdılar, fakat biz bunu iyi başardık.” dedi.


Portekizli teknik adam, Real Madrid’in hiç bir zaman çeyrek finalle yetinmeyeceğini vurgulayarak, “Çok büyük bir zaferdi ama Real Madrid hiç bir zaman çeyrek finalle tatmin olamaz her zaman daha ilerisini düşünmek zorunda. Bu yüzden biz şimdiden yarı finale çıkmayı arzuluyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ