Haber 16

Muğla 2.Kültür Sanat Festivali Başladı

Muğla’nın Ula ilçesinde düzenlenen 2. Kültür Sanat Festivali ve 18. Boğa Güreşleri kortej yürüyüşüyle…

Muğla 2.Kültür Sanat Festivali Başladı
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 15 Eylül 2011
  • Muğla 2.Kültür Sanat Festivali Başladı için yorumlar kapalı
  • 311 KEZ OKUNDU

Muğla’nın Ula ilçesinde düzenlenen 2. Kültür Sanat Festivali ve 18. Boğa Güreşleri kortej yürüyüşüyle başladı. Önümüzdeki pazar günü yapılacak boğa güreşleriyle tamamlanacak etkinlik, beş gün sürecek.


Ula Belediyesi bünyesindeki festivalin ilk gününde, konuşmalarının ardından Tülay Kuntak Kozak’ın Sgk’yi konu ettiği ve bütün tabloların Sgk tarafından satın alındığı yağlı boya resim, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı el sanatları ve Merih Ulubay’ın ebru sergileri açıldı. Sanatçılara, protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Ardından buzağı Güzellik Yarışması yapıldı. Tarım İlçe Müdürlüğü görevlileri ve veteriner hekimlerin jüri olarak görev aldığı yarışmada, süt ve kombine ırkı dallarında 13 buzağı boy gösterdi. 0-6 aylık buzağılardan dereceye girenlerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi.


Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, ilçede ilk defa festival düzenlendiğini belirterek, “Ula, hem kültürü hem de yaşatılan gelenekleriyle önemli bir merkez. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Festivali beş gün sürecek. Festival süresince Ula’nın geleneksel taşıtı olan bisikletin yaş gruplarına göre düzenlediğimiz yarışları, yöremize has tarhana çorbası yarışması, çuval, yoğurt yeme, halat çekme gibi unutulmaya yüztutmuş Oyunlar yer alacak. Bunun yanında kısa metrajlı film gösterileri de yapılacak. Ayrıca önümüzdeki yıl kuracağımız çocuk kulübünde, unutulmaya yüztutmuş Oyunları yaz aylarında çocuklarımıza öğreteceğiz. ” dedi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ