Haber 16

Muhtemel İstanbul depreminde kaç kişi ölür?

Depreme karşı vatandaşı eğitmek için başlatılan “Harekete Geç” kampanyasında konuşan İstanbul Valisi Mutlu, ‘Depremde ölü sayısını söylemeye dilim varmıyor’ dedi.

Muhtemel İstanbul depreminde kaç kişi ölür?
  • Son Dakika / Yerel Haberler
  • 18 Mayıs 2012
  • Muhtemel İstanbul depreminde kaç kişi ölür? için yorumlar kapalı
  • 332 KEZ OKUNDU

İstanbul Valiliği, olası depreme karşı vatandaşları bilinçlendirmek için “Harekete Geç” kampanyası başlattı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Tahmin edilen şiddette yaşanacak bir depremde, kaybedeceğimiz canın, yaralının sayısını söylemeye dilim varmıyor” dedi.


İstanbul Valiliği olası İstanbul depremine karşı vatandaşları bilinçlendirmek için “Harekete Geç” adıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın tanıtım toplantısı İstanbul Valiliği’ndeki İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerin depremve İstanbul üzerine yönelik sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Kentsel Dönüşüm yasasının riskli görülen binaların yıkılması konusunda yerel yönetimlere geniş yetkiler verdiğini ve bunun da bazı kesimlerde rant kaygısı yarattığını hatırlatması üzerine Vali Mutlu, ” İstanbul’da yaşanacak bir depremin bilançosunu söylemeye dilim varmıyor. Tahmin edilen şiddette yaşanacak bir depremde, kaybedeceğimiz canın, yaralının sayısını söylemeye dilim varmıyor” dedi.


Mutlu, ” Böyle bir tablo için oturup bekleyemeyiz. Yasa, vatandaşı daha nitelikli konutlarda oturtmayı amaçlamaktadır ” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ