Haber 16

Musa Kang cinayetinde karar çıktı

Erzurum’da 13 yaşındaki Musa Kang cinayetinin katili zanlısı 16 yaşındaki katil zanlısı B.E.’nin cezası belli oldu.

Musa Kang cinayetinde karar çıktı
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Haziran 2010
  • Musa Kang cinayetinde karar çıktı için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU

Erzurum’da 13 yaşındaki Musa Kang cinayetinin katili zanlısı 16 yaşındaki katil zanlısı B.E. 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Musa Kanğ’ın babası Necmettin Kanğ, verilen cezayı uygun gördüklerini dile getirerek, “18 yaşından büyük olsaydı müebbetle yargılanacaktı. Bizce adalet yerini buldu.” diye konuştu.,



Erzurum’da 3 Kasım sabahı evden okula giderken kaybolan ve bir hafta sonra metruk bir binada cesedi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang cinayetinin katili zanlısı B.E’nin yargılanmasına Erzurum 1 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Karar duruşması basına ve taraflara kapalı olarak gerçekleştirildi. ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme, tehdit veya hile kullanma, kişiyi hürriyetten yoksun kılma, çocuğu beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ iddasiyla hakim karşısına çıkan B.E. suçlamaları reddederekberaatini istedi. Mahkeme heyeti B.E.’nin,’Canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan 24 yıl hapsine, ‘Tehdit veya hile kullanma, kişiyi hürriyetten yoksun kılma’ suçlaması ile de 8 yıl olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezasına mahkum etti. Duruşma sonrasında Musa Kanğ’ın babası Necmettin Kanğ, verilen cezayı uygun gördüklerini dile getirerek, “18 yaşından küçük olduğu için toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 18 yaşından büyük olsaydı müebbetle yargılanacaktı. Bizce adalet yerini buldu” diye konuştu.


Madde bağımlısı olan ve çeşitli suçlardan sabıkası bulunan B.E.’nin evinde kamera görüntülerindeki kıyafetler bulunurken, kapüşonlu mont ve metruk binadaki kan örnekleri Ankara Polis Kriminal Laboravutarı’na gönderilmişti.




 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ