Haber 16

‘Neşeli Hayatlar’ Almanya’yı fethetti

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Neşeli Hayat’ filminin Almanya galası Berlin’de yapıldı. Galada Türkler, alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

‘Neşeli Hayatlar’ Almanya’yı fethetti
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 30 Kasım 2009
  • ‘Neşeli Hayatlar’ Almanya’yı fethetti için yorumlar kapalı
  • 384 KEZ OKUNDU

Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini yaptığı ve baş rolde oynadığı “Neşeli Hayat” filminin Almanya galası, başkent Berlin’de yapıldı.

Berlin Neukölln ilçesinde bulunan Karlı sinemasında düzenlenen galaya, Yılmaz Erdoğan’ın yanı sıra filmde oynayan BKM Mutfak Oyuncuları ile Erdoğan’ın kızı Berfin de katıldı.

Erdoğan, filmden sonra düzenlenen basın toplantısında, Berlin’in kendileri için çok ciddi bir adres olduğunu ifade ederek, “Seyircilerle temasımız çok sıcaktı ve çok memnunuz” dedi.

“Filmde, hileli yoldan değil de adam gibi yoldan neşeli hayat yakalamaya çalışan Rıza’nın ve ailesinin hikayesinin anlatıldığını” ifade eden Erdoğan, Rıza’nın bir Anadolu insanı olduğunu, filmde Noel Baba üzerinden batılılaşma, batı ile doğu arasındaki durumla ilgili bir gönderme yapmak istediklerini kaydetti.

“Burada anlatılan şey aslında; biz, batılı değerlerle doğulu değerler arasında bazılarını seçip bazılarını seçmiyoruz. Bizim gelişmekte olan özgür irademiz var. Rıza’nın tercihi doğru tercihtir. Onun tercihi benim tercihimdir” diyen Erdoğan, “Noel Baba’yı gerçek yapan şey ona olan inancınızdır. Yoksa mantıklı değil tabii ki, geyikler, bacalar filan. Orada söylemek istediğimiz şey; hayal ettiğiniz şey gerçeklerden daha gerçektir” dedi.

Erdoğan, “kendisinin en iyi filmi olduğu” şeklindeki değerlendirmelerle ilgili soru üzerine ise “Ben hem yapıp hem de not vermem. Bu başkalarının mesleği. Arkadaşların işi. Onların söylediklerine hürmet ediyorum. Genellikle eleştiriler çok olumlu. Olumsuz olsa da hürmet ederim. Dolayısıyla not vermek benim işim değil, seyircinin ve eleştiri yapan insanların işi. Sağ olsunlar, güzel şeyler söylenmesi hoşuma gidiyor” diye konuştu.

Filmde kullanılan şivelerle ilgili soru üzerine de Erdoğan, “Orta Anadolu’da babasının beden terbiyesi müdürü olduğu dönemde Çankırı’da bulunduğunu, bu şivenin birebir içinde yaşadığını ve bildiğini” ifade etti.

Erdoğan, BKM Mutfak Oyuncularının rol aldığı “Çok Film Hareketler Bunlar” filminin de ocak ayında sinemalarda gösterime gireceğini belirtti.

Galada filmi izleyen Türkler, Erdoğan’a alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ