Haber 16

Netanyahu’nun asıl derdi anlaşıldı

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün kürsüden Filistinli çocukları fosfor bombalarıyla öldürmekle suçladığı…

Netanyahu’nun asıl derdi anlaşıldı
  • Dünya / Son Dakika
  • 24 Eylül 2011
  • Netanyahu’nun asıl derdi anlaşıldı için yorumlar kapalı
  • 328 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün kürsüden Filistinli çocukları fosfor bombalarıyla öldürmekle suçladığı İsrail, BM’de Filistin’e barış eli uzattı! Filistin’in tam üyelik için BM’ye başvurduğu sıralarda İsrail Başbakanı Netanyahu’dan gelen açıklamada, kesilen barış görüşmelerinin yeniden başlayabileceği ifade edildi.


İsrail, taktik değiştirdi… Türkiye’nin Filistin konusundaki sert eleştirilerinin ardından müzakerelere tekrar başlanabileceğini açıkladı. BM Genel Kurulu’nda konuşan Netanyahu’nun yeniden müzakere teklifi aslında ilk değil! Filistinli grupların müzakereler için ortaya koyduğu şartlara değinmeden yapılan bu teklif, özellikle konuya taraf diğer ülkeler tarafından inandırıcı bulunmazken, İsrail’in konunun BM’nin gündemine gelmesi nedeniyle tedirgin olduğu belirtiliyor.


NETANYAHU’NUN BARIŞ TEKLİFİ GERÇEKÇİ Mİ?


Hamas, henüz yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yapmadı; ancak örgütün üst düzey yöneticileri, BM’nin tam üyelik görüşmelerini aksatabileceği yorumlarında bulunuyor. Peki Netanyahu, BM Genel Kurulu’nda tam olarak neler söyledi. İşte Netanyahu’nun ağzından Filistin için yaptığı o teklif:


“Filistin halkına barış eli uzatıyorum. İsrail barış istiyor; ancak barışa BM kararlarıyla ulaşmanın imkansız. New York’tayken, vakit geçirmeden geçen yıl kesilen doğrudan barış görüşmelerine başlayabilir.”


İŞTE NETANYAHU’NUN ASIL DERDİ


İsrail’in asıl istediği şey ise Filistin’in İsrail’i, bölgede Yahudi devlet olarak tanıması. Bunu Genel Kurul’da bir kez daha seslendiren Netanyahu, Filistin’in devlet olmak için öncelikle İsrail ile barış yapması gerektiğini söylerken, iki ülke arasında eşitlik istendiğini iddia etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ