Haber 16

Nevşehir’de cami inşaatı çöktü 9 işçi enkazda

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde cami inşaatı çöktü. 9 işçinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. 8 kişi kurtarıldı. Olayla ilgili ilk bilgileri Nevşehir Belediye Başkanı verdi.

Nevşehir’de cami inşaatı çöktü 9 işçi enkazda
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 17 Aralık 2011
  • Nevşehir’de cami inşaatı çöktü 9 işçi enkazda için yorumlar kapalı
  • 356 KEZ OKUNDU

Nevşehir’in Acıgöl ilçesindeki bir cami inşaatında göçük meydana geldi. İnşaat kalıplarının çökmesi sonucu meydana gelen göçükte bazı işçiler demir yığınları altında kaldı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden caminin inşaatında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük yaşandı. Olay sonrası 9 işçinin inşaat kalıpları ile demir yığınları altında kaldığı bilgisi üzerine, çok sayıda itfaiye ekibi ile arama kurtarma birliği bölgeye sevk edildi.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kubbenin yapımı için kurulan iskelenin çöktüğünü belirterek, şunları kaydetti:

”İnşaatta 9 işçiyle çalışmaya başlamıştık. Yaklaşık 1 saat sonra caminin ortasında kubbe yapımı için kurulan iskele çöktü. İnşaatta toplam 9 işçi vardı. Bunların 8’i yaralı olarak çıkarıldı. Bir işçinin de yeri tespit edildi. Kısa süre içinde ona da ulaşılmasını bekliyoruz.”

Göçük altından yaralı olarak kurtarılan işçilerin çeşitli hastanelere sevk edildiği öğrenilirken, inşaat kalıpları altında kaldığı belirtilen diğer işçinin de kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

ZEMİNDE PROBLEM YOK

NTV’ye bağlanan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, enkaz altında yaklaşık 10 işçinin kaldığını 4’ünün kurtarılarak Nevşehir Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak sevk edildiğini söyledi.

Olay yerine giden ve arama kurtarma ekiplerinin yaralıların durumunun çok ağır olmadığı bilgisini  verdiğini belirten Belediye Başkanı Ünver, çökmenin yaşandığı bölgenin zemininde hiç bir problem olmadığını kaydetti.

KALIP ÇÖKMESİ OLABİLİR

Hasan Ünver, zemin ve inşaatla ilgili sorun olduğunu düşünmediğini, kalıp çökmesi olabileceğini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ