Haber 16

Nisan yağmurları bu illeri felç edebilir!

Bahar geldi ama sıcaklıklar hala yüzünü gösteremedi. Ülke genelinde sıcaklık azalacak. İşte bölge bölge hava durumu;

Nisan yağmurları bu illeri felç edebilir!


Hava sıcaklığı ülke genelinde 6-8 derece azalacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla batı bölgelerimizde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetlice esecek.

25 İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb) tedbirli olunması gerekmektedir.


3 BÜYÜK ŞEHİRDE HAVA DURUMU


İstanbul’da iki gün sağanak yağmur var. Sıcaklık bugün 16, yarın 14 derece. Yağmur İzmir’de hızlandı. Ankara’ya öğleye doğru ulaşacak, Adana’ya gitmesi ise akşamı bulacak. Bugün Ankara 22 derece.



BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU



  • Marmara’da yağmur iki gün sağanak şeklinde sürecek. Bugün hava çok serin değil, sıcaklık 18-19 derece civarında. Çarşamba günü ise karayelle soğuyacak.

  • İç Anadolu sıcak, Sivas-Kayseri 25 dereceyi görecek. Ama bölgeye yağmur da yaklaşıyor. Bu akşam ve yarın kuvvetli gökgürültülü sağanaklar bekleniyor, dikkatli olunmalı.

  • Ege’de de iki gün sağanak yağmur var, yarın hava daha serin olacak, aynı gün yağmura gökgürültüsüde eşlik edecek.

  • Güneyde üç gün yağmur var. Öğle Isparta ve Antalya’da başlıyor, akşam Adana, gece Güneydoğu’ya kadar ulaşacak. Bugün sıcaklıklar yüksek 30 dereceye yaklaşıyor, yarın ise biraz serinleme olacak.

  • Doğu Anadolu’da tam bir bahar havası var. Bölge parçalı bulutlu ve sıcak, Erzurum 17, Malatya 25 derece ama çarşamba günü yağmur gelecek.

  • Bugün Karadenizin en sıcak yeri doğusu, Trabzon ve Rize’de açık havayla sıcaklık 25-26 dereceye kadar çıkacak. Aynı saatlerde Batı Karadeniz’de ise yağmur yağacak. Bu gece ve yarın tüm bölge yağmurdan etkilenecek. Trabzon perşembe günü 14 dereceye inecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ