Haber 16

O cinayetin ardında bu isimler mi var?

Susurluk davasının önemli isimlerinden eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın basına sızan “Namık Erdoğan’ı…

O cinayetin ardında bu isimler mi var?
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Haziran 2011
  • O cinayetin ardında bu isimler mi var? için yorumlar kapalı
  • 257 KEZ OKUNDU

Susurluk davasının önemli isimlerinden eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın basına sızan “Namık Erdoğan’ı ben öldürdüm” itirafının arıdndan Erdoğan’ın kızı Begün Erdoğan dönemin başbakanı Tansu Çiller ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.


Susurluk kazasından iki yıl sonra faili meçhul bur cinayete kurban giden Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan suikastıyla ilgili eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın itirafları Erdoğan Ailesi’ni harekete geçirdi. Namık Erdoğan’ın kızı Begün Erdoğan, avukat Yaşar Sayın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak dönemin Başbakanı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veli Küçük, Özel Hareket Daie Başkan Yardımcıları İbrahim Şahin, Korkut Eken, dönemin Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Özel hakerat polisleri Ayhan Çarkın ve Oğuz Yorulmaz hakkında “Adam öldürmek”ten suç duyurusunda bulundu.


İSMİNİ VERDİĞİMİZ…


Dilekçede Çarkın’ın basına yansıyan itiraflarına atıfta bulunularak soruştumada tespit edilecek failler hakkında da işlem yapılması istendi.


Suç duyurusunda Erdoğan’ın 9 Mayıs 1994’te Kırıkkale yakınlarında kafasına tek kurşun sıkılarak öldürüldüğü hatırlatıldı, kullanılan silahın Susurluk bağlantılı faili meçhul cinayetlerde kullanılan silahlarla aynı marka olduğu da vurgulandı.


UYUŞTURUCU ÇEVRELERİ


İlkeli bir devlet adamı, devletini ve milletini seven, şahsiyet sahibi biri olarak nitelendirilen Erdoğan’ın görev yaptığı dönemde her türlü yolsuzluğun üzerine gittiği de dilekçede belirtildi. Dilekçede ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nda 1994’te yapılan en büyük ihalenin, bu ihaleye hangi firmaların katıldığının ve ihaleyi hangi firmanın aldığının sorulması istendi.


Ergenekon sanığı Veli Küçük’ün evinde Namık Erdoğan’ın öldürülmesile ilgili belgeye ulaşıldığı da hatırlatıldı. Avukat Sayın, Erdoğan44n evrak çantasının da yok olduğunu belirterek, “Erdoğan’ın öldürülmesi büyük ihtimalle çıkar çevreleri ile suç duyurusunda bulunduğumuz kişilerin işbirliği ile gerçekleşti. Erdoğan, devlet gücünü kullanan çıkar ve uyuşturucu çevrelerince katledilmiştir. Bu kişiler hakkında şikayetçi olduk, cezalandırılmasını talep ettik” açıklamasında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ