Haber 16

Öcalan İle Kimler Görüştü?

Öcalan ile kimlerin görüştüğü merak konusu. Devlet adına İmralı ile temasa geçenlerle ilgili ilginç bilgiler.

Öcalan İle Kimler Görüştü?
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Ağustos 2010
  • Öcalan İle Kimler Görüştü? için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU


Başkent kulislerine göre, terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan ile kendisinin Kenya’dan getirilmesinde rol alan isimlerin de bulunduğu özel bir ekip görüşüyor.

Hürriyet’ten Metehan Demir Türkiye’yi günlerdir terör örgütü PKK ile görüşülüp görüşülmediği konusunda bir dizi kritik bilgiye ulaştı.


Başkent kulislerine göre, devlet çeşitli birimleri, bilinenin aksine Kuzey Irak-Avrupa-İmralı ekseninde terör örgütünden veya örgütle bağlantıları olan isimlerle görüşüyor.

11 YILDIR AYNI EKİP


Terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile ise kendisinin Kenya’dan getirilmesinde rol alan isimlerin de bulunduğu özel bir ekip görüşüyor. Bu ekip, sürecin yakından izlenmesi ve devlet kurumsal hafızasının canlı tutulması adına Öcalan’ın yakalandığı 1999’dan bu yana yani 11 yıldır neredeyse aynı tutuluyor.

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARAN YOK


Ne MİT, ne de ilgili diğer birimler, durumdan vazife çıkarıp mevcut veya önceki siyasi otoritelerin siyasi hesapları doğrultusunda hareket etti. Aksine, bilgi dahilinde yapılan her görüşme teker teker belgelendi, ileride aksi iddialarla karşılaşmamak için bunlar gizli arşivlere kaydedildi. Kararlar, ortak akılla ve devletin kurumları ile beraber alındı.

MİT BAŞROLDE

Ayrıca, son dönemde ortaya atılan iddiaların aksine, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İmralı’ya Abdullah Öcalan ile görüşmeye gitmemiş. Ancak, kurumdan sürekli bu işi yürüten ve yıllardır süreçte yer alan isimler gitmeye devam ediyor.

Yakın dönemde, devletin ilgili birimlerinin yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak adına sadece hükümet değil, Ankara’da etkinliği olan muhalefetten, etkin sivil toplum örgütlerine dek süreçlerle ilgili bilgi vermesi de sürpriz olmayacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ