Haber 16

Öğrenci affı ne zaman çıkacak?

YÖK’ün Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu kanun taslağına üniversiteden atılan öğrencilere af getirecek düzenleme eklenecek.

Öğrenci affı ne zaman çıkacak?
  • Eğitim / Son Dakika
  • 25 Ekim 2010
  • Öğrenci affı ne zaman çıkacak? için yorumlar kapalı
  • 354 KEZ OKUNDU

Bilal Çetin’in haberi


Af girişimine MHP’nin de sıcak baktığı belirtiliyor. Üniversiteden atılan binlerce öğrenciye af geliyor. YÖK tarafından hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan kanun taslağına Meclis’te üniversiteden atılan öğrencilere af getirecek düzenleme eklenecek. Son olarak 2008 yılında çıkartılan af kanunu ile üniversitelerden başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle atılan binlerce öğrenci okuluna geri dönmüştü. Meclis’te siyasi parti gruplarını ziyaret eden öğrenciler af konusunda söz aldı. Girişime AK Parti’nin yanı sıra MHP’nin de sıcak baktığı belirtiliyor.


SON AF OLACAK


Bu düzenlemenin son öğrenci affı olacağı ifade ediliyor. YÖK tarafından hazırlanan taslak üniversiteden atılmayı ortadan kaldırırken, öğrencilere tekrar ettikleri yıl için iki katı harç ödeme zorunluluğu getiriyor. Son öğrenci affı 2008 yılında çıkartılmıştı. 2009 ve 2010’da üniversitelerden atılan öğrenciler 2008 affından yararlanamadı. Yeni düzenlemenin 1982’den bu yana üniversiteden atılan tüm öğrencileri kapsayacağı ileri sürülüyor.


BUGÜN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ