Haber 16

Olay kasırga 8 can adlı

ABD’de Irene kasırgası New York’a ulaştı. Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde de seller ve çatıların uçmasıyla büyük hasarların yaşandığı ülkede, kasırga nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

Olay kasırga 8 can adlı
  • Dünya / Son Dakika
  • 28 Ağustos 2011
  • Olay kasırga 8 can adlı için yorumlar kapalı
  • 372 KEZ OKUNDU

Amerika Birleşik Devletleri’nde 8 kişinin yaşamına mal olan Irene kasırgası, New York’a ulaştı. Sokakları neredeyse bomboş olan New York’ta, kasırga öncesinde riskli bölgelerde yaşayan binlerce kişi kenti terk etmişti.


‘SOKAĞA ÇIKMAYIN’


New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg halka ‘sokağa çıkmayın’ çağrısı yaptı.


Kasırgası dolayısıyla Virginia ve Kuzey Carolina eyaletlerinde elektrik kesintileri, seller ve çatıların uçması gibi çeşitli hasarların yaşanmaya başladığı ve en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI


Virgina ve Kuzey Carolina eyalet yetkililerine göre, kasırga nedeniyle şu an 1 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. New Jersey’de ise 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi.


Kasırganın etkili olduğu bölgelerde ağaçların devrilerek bazı yerlerde yollar tıkandığı, ekiplerin yolları açmaya çalışmasına rağmen ağaç devrilmelerinin sürdüğü belirtildi.


BİNLERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ


Binlerce uçuşun iptal edildiği Washington, Boston, Philadelphia ve New York’taki havaalanlarında hafta sonunun bir kısmında her türlü çalışmaya ara verilmesi planlandı.


Kasırganın hızını düşürdüğü haberleri ise yetkilileri, bu bilgiyi duyan insanların sel ve tahliye hazırlıklarını ciddiye almamaya itmesi ihtimali karşısında endişelendiriyor. Yetkililer, bu kasırganın en yıkıcı sellere neden olan kasırgalardan biri olduğuna dikkati çekiyor.


Bu arada, kasırgaya yakalananlar bölgelerinde yaşananları televizyon kanallarına görüntü ve fotoğraflar göndererek an be an aktarmaya çalışıyor. Bunun yanında Amerikalılar ve acil durum yönetim ekipleri, sosyal paylaşım ağları aracılığıyla kasırgayla ilgili gelişmeleri, diğer insanlara aktarıyor.


Öte yandan, başkent Washington’da da kasırganın etkileri yavaş yavaş hissedilmeye başladı. Sabah saatlerinde ihtiyacı olanlara kum torbaları dağıtılan kentte, şiddetli yağış başladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ