Haber 16

Ölüm Servisi hapse attırdı!

7 kadın işçiye mezar olan minibüsün sahibi olduğu firmanın patronu Cevdet Karahasanoğlu cezaevinde.

  • Son Dakika
  • 12 Eylül 2009
  • Ölüm Servisi hapse attırdı! için yorumlar kapalı
  • 304 KEZ OKUNDU

İstanbul’u vuran sel felaketinde, Pameks’in 7 kadın işçisi yolcu taşımaya uygun olmayan bir minibüste boğularak can verince şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Karahasanoğlu önceki gün tutuklandı.


TOPKAPI’DAN HALKALI’YA


Cevdet’in abisi Cevat Karahasanoğlu, “Hiçbir şeye tepeden konmadık. Dişimizle, tırnağımızla kazıdık. Çok çalıştık” diyor. Her iki şirket de Topkapı’dan Halkalı’ya taşınalı epey olmuş. Pagi 1989’da Pameks ise 1993’te bugünkü binalarına taşınmışlar. 1990’ların sonlarına doğru iki fabrikanın üretiminin bir kısmı Tekirdağ ve çevresine kaydırılmış.


25 MİLYON DOLAR CİRO


Pagi ve Pameks bugün aralarında Karstad, Boos, Cerutti, Gerry Weber, Merly’s, Otto, Joop, Bruno Manatti, Jean Paul gibi dünyanın önde gelen marka ve mağaza zincirleri için üretim yapıyor. Her iki şirketin 25 milyon dolar civarında cirosu ve 20 milyon doları aşkın ihracatı bulunuyor. Pagi ve Pameks İngiltere’den Almanya’ya, Belçika’dan İspanya’ya, Danimarka’dan Avusturya’ya Avrupa ağırlıklı pek çok ülkeye ihracat yapıyor.


İŞÇİYE NE PİŞMİŞSE ONU YERİZ!


Cevdet Karahasanoğlu’nun ortağı da olan ağabeyi Cevat Karahasanoğlu, “Zor koşullardan tırnaklarıyla kazılarak gelmiş, işçiyle aynı yemekhanede yiyen insanlarız. İşçiye ne pişmişse onu yeriz. Temizliğe, hijyene, çalışma koşullarına dikkat ederiz. İşçilerin haklarını gözetiriz. Biz farklıyız derdik; bizim başımıza geldi. En son bizim başımıza gelmeliydi” dedi. Karahasanoğlu, manevi olarak 7 çalışanın ailelerinin yanında olduklarını, bundan sonra maddi destek vereceklerini de söyledi. Cevat Karahasanoğlu, olay karşısında derin bir üzüntü duyduklarını belirterek şunları söyledi: “450 kişinin çalıştığı yerde işsahibi her şeyden haberdar olabilir mi? Kimseyi suçlamıyorum; kötü niyet yok. Buranın çalışanı, civardaki çalışanlara jest yapmak istemiş. Zaten üzüntülüyüz ve bu konuda suçlanmak bizi daha da çok üzüyor. Keşke bu iş olmasaydı. Ama o kadar üzüldük ki en başa dönüp keşke sanayici olmasaydık diyorum.” 
 
İKİ YÖNETİCİ TUTUKLANDI
Bu arada Pameks Tekstil’in patronu Cevdet Karahasanoğlu ile idare amiri Ferit Göncük tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Araç sürücüsü Mehmet Oğur ise serbest bırakılrdı.

FİRMAYA GÖRE NEDEN
Pameks Tekstil firmasından dün yapılan açıklamada ise olaydan büyük üzüntü duyulduğu dile getirilerek şöyle denildi:


‘Araç kapalı kasa değil sürgülü kapısı olan, ayrıca arkadan iki yana açılan kapısı bulanan bir araçtır. İnsan taşımaya elverişli olmayan bu aracın kullanımına ilişkin şirketimiz içinde inceleme başlatılmıştır. Araç fabrika önüne geldiğinde yerde 20 cm’lik su bulunmaktaydı. Ancak personel, yerdeki suyu görerek ıslanmak istemediklerinden inmemişler ve araç kapılarını kapatmışlardır. Bu sırada Ayamama deresi taşarak duvarları patlatmıştır. 1 dakika gibi kısa bir sürede taşan sel suları aracı kaplamıştır.’


internethaber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ