Haber 16

Oran: ‘CHP artık asker partisi olmuştur’

Prof. Dr. Baskın Oran, CHP’nin siyasi parti değil bir devlet partisi oldıuğunu hatta son dönemlerde asker partisi olduğunu iddia etti. Oran, CHP’deki bu asker partisi olma eğiliminin nedenlerini ise şu şekilde açıkladı.

Oran: ‘CHP artık asker partisi olmuştur’
  • Medya-Magazin / Son Dakika
  • 29 Ağustos 2010
  • Oran: ‘CHP artık asker partisi olmuştur’ için yorumlar kapalı
  • 304 KEZ OKUNDU

Prof. Dr. Baskın Oran, ”CHP her zaman bir devlet partisi, hatta son zamanlarda da asker partisi olmuştur” dedi.

Bodrum Demokratik Anayasa Platformu tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”Yetmez ama evet” isimli panelde konuşan Prof. Dr. Oran, referandum kampanyalarının çok vahşi bir şekilde geçtiğini söyledi.


Referandumların bir konu üzerinde yapıldığını belirten Oran, ”Bu çok tatsız bir yere gelmiş vaziyette. Bu paket son derece sudan bir paket. Çok keyfe keder bir pakettir. Çok ciddi değişiklikler yoktur. Çok ufak bir adım bu paket. Asıl ciddi değişiklikler 2001 – 2004 arası AB uyum paketleriyle yapıldı ve işin ilginç tarafı CHP o sırada tam onayını verdi bu pakete” dedi.


Referandumda yapılmak istenen değişikliklerin bin kat radikaline 2001 – 2004 yılları arasında CHP’nin onay verdiğini ifade eden Oran, şöyle konuştu:


”Peki neden? Çünkü CHP hiçbir zaman siyasi parti olmamıştır. CHP her zaman bir devlet partisi hatta son zamanlarda da asker partisi olmuştur. Asker o zamanlar belli bir prestije sahipti. Bugün olduğu gibi kendi kendine etmemiştir. Fakat durum şimdi öyle değil ki. TSK kendi ayağına sıktı devamlı. Kendini konuşamaz hale getirdi. Kürsüye çıkamaz hale getirdi. Heron uçaklarının bombalamayı engelleyip engelleyemeyeceği meselesini bir ay açıklayamadı. Ama hiç karışmaması gereken, bizzat askeri ceza kanununun 148. maddesine göre siyasetle ilgili demeç veren ve yazı yazan askeri şahıslar 2 yıla kadar hapsedildiler.”


Panele Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Yazar Hilal Kaplan da konuşmacı olarak katıldı. Bu arada panel sırasında izleyicilerle panelistler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ