Haber 16

Orhangazi Meydanı’nın yeni projesi hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdikleri Orhangazi Meydanı’nın yeniden dizaynına yönelik proje yarışmasında birinci olan eser, jürinin oybirliğiyle seçildi. Zamanın olumsuz etkileriyle görsel ve fonksiyonel bozulmalar yaşayan meydan, yakın çevresiyle birlikte tarihî kimliğine kavuşacak ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenecek.

Orhangazi Meydanı’nın yeni projesi hazır
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 23 Şubat 2012
  • Orhangazi Meydanı’nın yeni projesi hazır için yorumlar kapalı
  • 321 KEZ OKUNDU



Bursa Orhangazi Meydanı’nın yeniden dizaynı için düzenlenen proje yarışmasında birinci olan eser seçildi. ‘Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’na toplam 61 eser katıldı. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün başkanlığındaki alanında uzman isimlerden oluşan jüri, 2 gün süren değerlendirmenin ardından birinci gelen projeyi oybirliğiyle seçti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 61 projenin katıldığı yarışmada birinci olan eserin oybirliğiyle seçilmesinin ne kadar doğru bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi. Orhangazi Meydanı’nın yine 1985 yılında düzenlenen bir yarışma projesinin uygulanması sonucu bugünkü şeklini aldığını ifade eden Başkan Altepe, şunları söyledi:


“Ancak zaman içinde meydanın yenilenmesi ihtiyacı hissedildi. Bizde alanında uzman olan herkesin görüşlerine açık bir yarışma düzenleyerek en iyi projeyi Bursa’ya kazandırmak istedik. Ulucami, Kozahan, Orhan Cami ve tarihî belediye binası gibi kent kimliği açısından son derece önemli yapılarla sınırlanan Orhangazi Meydanı, Fidan Han ve Geyve Han arasında yakın tarihte düzenlenmiş Ertuğrul Bey Meydanı haricinde, tarihî kent merkezindeki tek büyük meydan olma özelliği taşıyor.” Yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olan bu bölgenin daha modern ve herkesin gezmekten zevk alacağı bir bölge olmasını istediklerini kaydeden Başkan Altepe, yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine ve jüri üyelerine katkıları sebebiyle teşekkür etti.


Bursa’nın kentsel hafızasında önemli bir yeri olan Orhangazi Meydanı’nda uygulanması düşünülen projeyi yarışmaya açtıkları için Başkan Altepe’ye teşekkür eden Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, “Jüri olarak kentsel belleğe dokunma fırsatı verilmesi jüri olarak bizleri gururlandırdı.” dedi. Her projenin kendine göre eksileri ve artıları bulunduğunu dile getiren Akıncıtürk, birinci olan projenin ise oybirliğiyle seçildiğini söyledi.


Değerlendirmeler sonucunda Kadir Uyanık, Doğan Zafer Ertürk-Emel Birer, Ali Kemal Terlemez ve Orkan Zeynel Güzelce tarafından hazırlanan proje birinci oldu. Nevzat Oğuz Özer, Yasemen Say Özer ve İlhan Aydın Meltem’in hazırladığı proje ikinci olurken, Ervin Garip ve Banu Garip’in hazırladığı proje de üçüncü oldu. Ayrıca 5 eser mansiyona layık görülürken, 5 eser de satın almaya değer görüldü. Yarışmaya katılan tüm eserler 5-14 Mart tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergilenecek ve ödül töreni ise 14 Mart’ta aynı yerde gerçekleştirilecek.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ