Haber 16

ÖTV indiriminden daha ucuza araba

Yıl sonu kampanyalarıyla otomobil fiyatları, yüzde 10’luk ÖTV avantajıyla oluşan rakamların da altına indi. İşte fiyatlar.

ÖTV indiriminden daha ucuza araba
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 24 Aralık 2009
  • ÖTV indiriminden daha ucuza araba için yorumlar kapalı
  • 334 KEZ OKUNDU

Firmaların yaptığı yıl sonu kampanyaları sonucunda otomobil fiyatları, 1 Ekim öncesinde uygulanan yüzde 10’luk ÖTV avantajıyla oluşan rakamların da altına indi.

2009 yılında otomobil sektörünün satışlarının durması ve üretimin yavaşlaması üzerine hükümet, ekonomik önlem paketi hazırladı.Otomotiv sektörüne yönelik açıklanan paketle birlikte ÖTV yüzde 37’den yüzde 18’e düşürüldü. 3 aylık dönemin ardından yavaş bir geçiş sağlanması amacıyla ÖTV oranı yüzde 18’den yüzde 27’ye çıkarılırken, bu avantaj 1 Ekim itibarıyla sona erdi.Firmalar ÖTV avantajıyla canlanan satışlarını devam ettirmek, kötü başladıkları 2009 yılını iyi bir şekilde kapatmak için birbirinden farklı
kampanyalar düzenledi. Öyle ki, yıl sonu kampanyaları, 1 Ekim öncesinde uygulanan yüzde 10’luk ÖTV avantajıyla oluşan rakamların da altına indi.

Fiat’ın Bursa’daki bir bayisinin satış müdürü Batuhan Abay, tüketicilerin kampanyaları yakından takip ettiğini belirterek, “ÖTV avantajıyla
birlikte sektör adeta şaha kalkmıştı. 1 Ekim’den sonra satışlar azaldı. Bunun üzerine firmalar kampanyalara ağırlık verdi. Fiyatlardaki düşüş, ÖTV indirimi dönemini aratmayan canlılık yarattı. Satışlarımız oldukça iyi gidiyor” dedi.

BAZI MODELLER TÜKENDİ


Opel ve Chevrolet’nin Bursa yetkili bayisinin satış müdürü Mehmet Araz ise otomotiv sektörünün 2009’u en iyi şekilde bitirmek istediğini vurgulayarak, “Ardı ardına yapılan indirimlerle vatandaş, istediği otomobillere oldukça ucuz fiyattan sahip olabilecek. Yılın son hafta sonunda daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Talep nedeniyle bazı araçlarımız tükendi. Bazı modellerde ise talebi karşılayamıyoruz” diye konuştu.Araz, yılın son ayı, hatta son haftası kampanyalarıyla sattıkları binek otomobillerde 10 bin liraya varan indirimlerin olduğunu bildirdi.

































 


 MODEL


LİSTE FİYATI (TL)


KAMPANYALI FİYATI (TL)


DEĞİŞİM (YÜZDE)


 


Fiat Palio


21 bin 800


18 bin 900


13,3


 


Fiat Albea


22 bin 500


19 bin 500


13,3


 


Fiat Linea


31 bin 800


27 bin 500


13,5


 


Opel Corsa


30 bin

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ