Haber 16

‘Özgürlüğü güvenliğe feda etmeyeceğiz’

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Özgürlüğü güvenliğe, güvenliği de özgürlüğe feda etmeyeceğiz” dedi.

‘Özgürlüğü güvenliğe feda etmeyeceğiz’
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Ekim 2010
  • ‘Özgürlüğü güvenliğe feda etmeyeceğiz’ için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU

Bakan Atalay, Şırnak’ı ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanı’ndan AK Parti Şırnak İl Binasına kadar yürüyen Bakan Atalay, yol üstünde vatandaşlarla sohbet etti ve dertlerini dinledi. Yol üstündeki Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu’nu da ziyaret eden Atalay, karakol hakkında bilgi aldı. Bakan Atalay, karakolun başkomiserinden özellikle kameralar konusunda hassas davranmalarını ve çalıştıklarından emin olmalarını istedi. Eskiden karakollarla ilgili kitaplar yazıldığını ve vatandaşların karakolların önünden geçerken korktuğundan söz edildiğini söyleyen Bakan Atalay, durumun artık böyle olmadığını söyledi.

AK Parti İl Binası önünde bekleyen Şırnak Cudispor’un futbolcularıyla da bir süre sohbet eden Bakan Atalay, daha sonra parti binasına geçti. Halk oylamasındaki yüzde 58 oy oranının yüksek bir oran olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti’nin ve hükümetin bu halk oylamasından sonra daha da güçlendiğini söyledi. Anayasa paketine karşı çıkanların neden karşı çıktıklarını kendilerine de vatandaşa da anlatamadıklarını savunan Bakan Atalay “Hele BDP var ya; Diyarbakır’da bir bilboard görmüştük.

Seçim sandığını bilboarda koymuş, onun üzerine de çarpı işareti koymuş. Bir siyasi parti kendini bu kadar inkar eder mi?Seçim sandığı demek demokrasi demek, seçim sandığı demek millet demek. Sen demokrasinin ve milletin üzerine çarpı işareti koyuyorsan, ortada siyasi partiyim diye gezmene gerek yok. Git kendini iptal et” dedi.

“Türkiye’nin demokrasi açığını adım adım kapatıyoruz” diye devam eden Atalay, “İnsan hakları ile ilgili ve özgürlüklerin genişlemesi ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Anayasanın tamamının yeniden değişmesi içinde düğmeye bastık. O da seçimden sonra olacak. Şunda kararlıyız şehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde özgürce yaşanacak. Hiç kimse kimseye baskı yapamayacak. İnsan haklarında, demokraside sonsuzca özgürlük. Ama özgürlüğün yanında güvenliği de sonuna kadar sağlayacağız.

Özgürlüğü güvenliğe, güvenliği de özgürlüğe feda etmeyeceğiz. Yeni dönemde bütün güvenlik politikalarımızı gözden geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

PKK’nın eylemsizlik sürecini 1 ay daha uzatması ile ilgili soruya Atalay, “Biz kendi çalışmalarımızla ve kendi programımızla meşgulüz” cevabını verdi.Türkiye ile ırak arasındaki oluşturulması düşünülen tampon bölgeye ilgili soru üzerine Atalay, “Bütün bu konular şu sırada masada” dedi. Tek tip askerlikle ilgili şu anda bir şey söyleyemeyeceğini belirten Bakan Atalay, bu konuyu Bakanlar Kurulunda görüşeceklerini söyledi.

Daha sonra partililerle basına kapalı olarak görüşün Atalay, buradan Şırnak Valiliği’ne geçti ve güvenlik toplantısına katıldı. Bu akşam Şırnak’ta kalacak olan Bakan Atalay’ın yarın Şırnak’ın Cizre ilçesini ziyaret etmesi bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ