Haber 16

Panzer yıkıldı İspanya finalde!

2010 Dünya Kupası’nda yarı final maçında Almanya’yı mağlup eden İspanya tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı.

Panzer yıkıldı İspanya finalde!
  • Son Dakika / Spor
  • 08 Temmuz 2010
  • Panzer yıkıldı İspanya finalde! için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU

Dünya Kupası yarı final maçında Almanya’yı Puyol’un tek golüyle geçen İspanya, finalde Hollanda’nın rakibi oldu.


Dünya Kupası’nın ikinci yarı final maçı Durban’da Almanya ile İspanya arasında oynandı. İlk yarısı golsüz biten maçta İspanya, 73. dakikada Puyol’un attığı kafa golüyle karşılaşmayı kazandı ve Dünya Kupası’nın finalinde Hollanda’nın rakibi oldu.


MAÇIN ÖZETİ


İspanya maçın hakimi


Durban’daki karşılaşmanın ilk yarısında topa daha çok sahip olan taraf İspanya olmasına rağmen iki takım da pozisyon bulmakta güçlük çekti. İspanya, özellikle ilk 15 dakikada Villa ve Puyol’la gole yaklaştığı iki pozisyon dışında rakip onsekize girmekte zorlanırken, Almanya’nın tek yarım pozisyonunda ise Mesut Özil ceza sahasında yerde kaldı ama hakem bu pozisyonu devam ettirince maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.


Puyol final yolu


Durban’daki maçın ikinci yarısında ise İspanya vitesi artırarak başladı ve ilk 15 dakikada gole yakın pozisyonlar buldu. Almanya bu dakikalarda Kroos’la bulduğu yegane gol pozisyonunu kaçırırken, İspanya’da kaptan Puyol 72. dakikada sahneye çıktı ve Xavi’nin kornerini müthiş bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.


Kalan dakikalarda Almanya topuyla tüfeğiyle yüklenirken, İspanya da kontrataklarla ikinci gole yaklaştı. Ancak iki takımın ataklarından da gol çıkmayınca Dünya Kupası’nın finaline çıkan ikinci takım İspanya oldu.


ALMANYA: 0 – İSPANYA: 1


Stat: Moses Mabhida
Hakemler: Viktor Kassai (Macaristan), Gabor Eros (Macaristan), Tibor Vamos (Macaristan)


Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng (Dk.52 Marcell Jansen), Piotr Trochowski (Dk.62 Toni Kroos), Sami Khedira (Dk.81 Mario Gomez), Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Mesut Özil, Miroslav Klose


İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk.90 Carlos Marchena), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Pedro (Dk.86 David Silva), David Villa (Dk.81 Fernando Torres)


Gol: Dk.73 Puyol (İspanya)


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ