Haber 16

Parmak yalanını polis yutmadı!

Diyarbakır’da elindeki bomba patlayınca bir parmağı kopan eylemci, “Parmak benim değil” dedi. Gözle görünen yalanı polis ortaya çıkarmak istedikçe eylemci sarpa sardı

Parmak yalanını polis yutmadı!

Diyarbakır’da polise atmak istediği bomba elinde patlayınca bir parmağı kopan eylemci, “Parmak benim değil” dese de DNA testinde yalanı ortaya çıktı. Tunceli’de çatışmada öldürülen 4 PKK’lının cenazeleri, 4 Mayıs’ta Diyarbakır’a getirildiğinde şehirde araçlar kontak kapattı, esnaf kepenk indirdi.

Bir grup gösterici caddeleri trafiğe kapatıp şehri savaş alanına çevirdi. Olaylarda Bünyamin Çakmak adlı polis memuru bıçaklandı, kapalı cezaevinin dış kapısı kırılmaya çalışıldı, asker kulübelerine molotof kokteyli atıldı. Polis, bombalı saldırı ihbarı üzerine AK Parti binasına gitti. Göstericilerin kaçışı sırasında, yakındaki bir sokakta şiddetli patlama sesi duyuldu. Polis, el yapımı bir bombanın patladığını tespit etti. Olay yerinden bomba parçaları ve kopmuş bir sağ el baş parmağı bulundu. Polis, tüm hastanelerin acil servisinde görevli meslektaşlarını uyarıp, “Eli parçalanmış veya parmağı kopmuş kişileri bize bildirin” dedi. Aynı gün saat 23.30 sıralarında 26 yaşındaki Mehmet Can Mayuş, “Kapıya sıkıştı, parmağım koptu” diyerek Dicle Üniversitesi Acil Servisi’ne başvurdu. Durumdan haberdar edilen polis, parmağı dikilmesi için hastaneye götürdü. Ancak aradan saatler geçtiği için doku kaybı nedeniyle parmak dikilemedi. Polislerin ifadesine başvurduğu şüpheli, gösterilere katılmadığını, olay yerinde hiç bulunmadığını öne sürdü.

‘KAPIYA SIKIŞTI VE KOPTU’

İstanbul’da, 2008 ve 2010’da uyuşturucu ve hırsızlıktan gözaltına alındığı belirlenen Mayuş, “Benim parmağım sıkışma sonucu koptu. Polisin getirdiği parmak benim değil” dedi. Tedavisinin ardından adliyeye sevk edilen Mayuş, tutuklandı. Hakkında dava açılan sanık, duruşmalarda da parmağın kendisine ait olmadığını öne sürdü. Bunun üzerine, delil olarak saklanan parmaktan ve sanıktan alınan kan örnekleri Ankara Jandarma Kriminal Laboratuarı’na gönderildi. Gelen DNA raporunda, doku örneklerinin uyumlu olduğu kaydedildi. Önceki gün hakim karşısına çıkan sanığa son sözü soruldu.

Sanık bu kez, olay günü amcasının evine giderken polisle göstericilerin arasında kaldığını ve eylemcilerin attığı pet şişeden kendini korumak isterken yaralandığını söyledi.

PET ŞİŞE PATLADI

Mayuş, “Kafama doğru pet şişe atıldı. Kendimi korumak için kolumu kaldırdığımda şişe patladı ve parmağım koptu. Polisin olay yerinde bulduğu parmak bana ait. Suçsuzum beraatımı istiyorum” dedi.

Sanık avukatı da, “Kopan parmaktan yola çıkılarak mahkûmiyet kurulması doğru değildir” diye konuştu. Mahkeme heyeti, Mayuş’u, “örgüt adına suç işlemek”ten 7.5, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek”ten 1, “görevli memura direnmek”ten 1.5, “izinsiz patlayıcı madde bulundurmak” suçundan 5 yıl ve “korku, panik ve kaygı yaratarak patlayıcı madde kullanmak”tan 9 ay olmak üzere toplam 15 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı. Tutuklu sanık ayrıca 1 yıl süreyle Diyarbakır il sınırları içinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmaktan men edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ