Haber 16

PKK, Suriyeli Kürt siyasetçinin infazında tetikçilik yapmış

Baas rejimine karşı olan Suriye Yüksek Kürt Konseyi ve Kürt Ulusal Meclisi üyesi Mahmut Wali Ebu Candî’nin karanlık bir şekilde öldürülmesinin altından PKK çıktı.

PKK, Suriyeli Kürt siyasetçinin infazında tetikçilik yapmış
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Eylül 2012
  • PKK, Suriyeli Kürt siyasetçinin infazında tetikçilik yapmış için yorumlar kapalı
  • 313 KEZ OKUNDU

Geçtiğimiz hafta Suriye ‘nin Serêkanîyê şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Walî’nin ölüm emrinin Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat tarafından verildiği, saldırıyı ise terör örgütü PKK ‘nın gerçekleştirdiği belirtildi. Yüksek Kürt Konseyi üyeleri, cinayetin PKK/PYD’li teröristler tarafından yapıldığını açıklayarak, bunun hesabının sorulacağını kaydetti. PYD ise cinayetin kendileri tarafından işlenmediğini açıkladı. Ancak nasname.com internet sitesinde yer alan bilgiler, eylemi terör örgütü PKK ile Suriye istihbaratının birlikte gerçekleştirdiğine işaret ediyor.

Sitede yer alan habere göre Esed rejimine karşı olan Kürt siyasetçi Mahmut Walî, ‘Torhildan’ ve ‘Semir’ kod isimli PKK militanları tarafından öldürüldü. Haberde, tetikçilerin, cinayet talimatını PKK’nın Dêrik sorumlusu ‘Suwar’dan aldığı, cinayet emrinin verilmesini de El Muhaberat teşkilatının sağladığı kaydedildi. Haberde şöyle denildi: “Mahmud Wali cinayetinin, hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde PKK tarafından işlendiği açıklık kazandı. Tüm askerlerini geri çeken Baas rejiminin El Muhaberat görevlilerini Serêkanîyê’de bırakması ve bunları koruma görevinin PKK tarafından üstleniliyor olması, PKK’nın ‘özgürleştirdik’ dediği bölgede PKK aracılığıyla Baas rejiminin devam ettiğinin göstergesidir. Baas-PKK işbirliğini sorgulamayanlar, El Muhaberat’ın talimatıyla PKK’nın yurtsever Kürtleri katletmesine bir anlam veremeyebilirler. Ancak bu kirli ilişkinin bilincinde olanlar PKK’nın taşeronluk rolünü çok rahat görebiliyorlar ve Mahmud Wali’nin neden katledildiğini de biliyorlar. Baas rejimi, anlaşmalı olarak PKK’ya teslim ettiği yerlerde PKK dışında bir gücün olmasını istemiyor. Tetikçilerden ziyade, sömürgeci devletlere taşeronluğu ve bağlantılı olarak Kürtleri katletmeyi meslek edinmiş olan PKK’yı ve PKK’nın bu lanetli misyonunu lanetliyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ