Haber 16

PKK yandaşları karakol bastı!

Mersin’in Siteler Mahallesi Polis Merkezi’ne yaklaşık 400 kişilik bir grup PKK yandaşı, molotof kokteylli ve taşlı saldırıda bulundu.

PKK yandaşları karakol bastı!

Mersin’de Yeni Pazar Mahallesi’ndeki Siteler Polis Merkezi’ne yaklaşık 400 kişilik bir grup PKK yandaşı, molotof kokteylli ve taşlı saldırıda bulundu. Molotof kokteyllerinin isabet ettiği polis karakolundan açılan karşı ateş sonucu göstericilerden yaralananlar oldu.

Bugün akşam üzeri PKK yandaşı grup, polis merkezi yakınında gösteri yapmaya başladı. Polislerinin uyarısına aldırmayıp slogan atan göstericiler karakola doğru yürüyüşe geçti. Grup polis merkezine molotof kokteyli attı, taşlı saldırıda buılundu. Polis de havaya ateş açtı.

BİR ÇOCUK YARALANDI

Polis Merkezi’ne bir grubun molotof kokteyli, taş ve havai fişek attığı sırada, bölgede ateşli silahla yaralandığı iddiasıyla bir çocuk hastaneye kaldırıldı.

Akdeniz ilçesi Siteler Polis Merkezi’ne akşam saatlerinde taş ve molotof kokteyli ile havai fişek atan grup, polisin havaya uyarı ateşi açması ve bölgeye takviye ekiplerin gelmesiyle olay yerinden kaçtı.

Kaçan gruptan bazıları yeniden polis merkezi yakınına gelerek, güvenlik önlemi alan polislere doğru havai fişek attılar. Gruptakiler, polisin gaz bombası atması üzerine ara sokaklara dağıldı. Şevket Sümer Mahallesi’nin bir başka yerinde oluşan bir grup ise bazı dükkanlara hasar, belediye ait bir ekmek satış büfesini de ateşe verdi.

Bu arada, 16 yaşındaki Ş.A. adlı bir erkek çocuk, olayın yaşandığı bölgede ateşli silahla yaralandığı iddiasıyla Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, hastaneye giderek olay hakkında bilgi aldı.

Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vatandaşın karakol yakınında yaralandığı iddiasıyla hastanede tedavi altına alındığını belirterek, “Gerçekten karakolun yakınında mı, yoksa başka yerde mi yaralandı, araştırıyoruz. Görgü tanığı bulmaya çalışıyoruz. Aracın içinde yaralandığı da iddia ediliyor. Eğer böyleyse, yaralandığı aracı bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu arada, polisin mahallede aldığı önlemin sürdüğü bildirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ