Haber 16

PKK yol kesti asker kaçırdı

Bingöl’ün Genç ilçesinde yol kesen bir grup PKK’lı, 2’si askeri personel 3 kişiyi kaçırdı. Jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

PKK yol kesti asker kaçırdı

Edinilen bilgiye göre, olay saat 22.30 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Fisköy mevkisinde meydana geldi. Karayolunu kesen bir grup PKK’lı, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Genç Devlet Hastanesi’nde görev yapan Aytekin Uz (Nevşehir) isimli sağlık memuru ile Lice İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan 2 askeri personel, PKK’lı grup tarafından kaçırıldı. Jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.


Diyarbakır Valiliği: Kaçırılan 3 kişi için kurtarma çalışması devam ediyor


Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen 2 asker ile 1 sağlık memurunun kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.


Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün gece saat 21. 45 sularında Diyarbakır-Bingöl kara yolunun 68. kilometresi Ziyaret Tepe mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kesmek suretiyle eylem yapıldığına dair gelen ihbar neticesinde güvenlik kuvvetlerinin olay yerine intikal ettiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Sivil araçlarıyla seyahat etmekte olan Lice 2. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli bir astsubay ve bir piyade uzman çavuş ile Bingöl ili Genç ilçesinde görev yapmakta olan bir sağlık teknisyeni olmak üzere üç kişinin terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığına dair değerlendirmeler sonucu güvenlik kuvvetlerimizce her türlü imkan ve kabiliyet seferber edildi. Kaçırılan şahısların kurtarılması için başlatılan operasyonlara aralıksız devam ediliyor.”


 


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ