Haber 16

PKK’nın Tokat’ta ilk eylemi değil

Yasadışı sol örgütlerle işbirliği yapan PKK, geçmiş yıllarda da Tokat kırsalında kanlı eylemlere imza atmıştı

PKK’nın Tokat’ta ilk eylemi değil

Bugün 7 askerin şehit olduğu çatışmanın yaşandığı Tokat ile kuzeyindeki Ordu’nun kırsal kesimleri, özellikle TİKKO ve DHKP-C gibi yasadışı sol örgütlerin etkin oldukları bir alan.

1990’lı yılların ikinci yarısından itibaren bu örgütler ile işbirliği yapan PKK da bölgede etkinlik kurmaya çalıştı. Bu dönemde bölgede yaşanan çatışmalar yoğunlaştı.

Son 10 yıl içinde bu bölgede PKK ve diğer yasa dışı örgütlere karşı yürütülen operasyonlar ve yaşanan çatışmalar şunlardı;

26.Mayıs 1997
Tokat Kurtuluş Un Fabrikası’nı basan bir grup PKK’lı 3 kişiyi öldürdü.

4 Ocak 1999
Tokat’ın Almus ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi.

10 Mart 1999
Tokat kırsalında yaşanan çatışmada TİKKO örgütünün üst düzey üç yöneticisi ölü olarak ele geçirildi.

20 Temmuz 1999
Tokat kırsalında “Dur” ihtarına uymayan bir grup teröristle jandarma arasında çatışma çıktı.çatışmada iki terörist ölü olarak ele geçirildi.

21 Mart 2002
Ordu’nun Ünye ilçesi kırsal alanında düzenlenen operasyonda DHKP/C örgütü üyesi oldukları öne sürülen 3 terörist öldürüldü.

19 Haziran 2002
Ordu’nun Mesudiye İlçesi kırsal alanında güvenlik güçleri ile TİKKO üyesi teröristler arasında çatışma çıktı. Teröristler, ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirirken, teröristlere ait silah ve cephane ele geçirildi.

5 Kasım 2003
Tokat ve Bingöl’de PKK üyesi teröristlerle girilen çatışmada iki terörist öldürüldü, ikisi de yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada bir jandarma eri şehit oldu.

30 Eylül 2004
Tokat merkeze bağlı Yağmurlu beldesi yakınlarında DHKP-C örgütü üyesi teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 4 terörist ölü olarak ele geçirildi, 1 asker şehit oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ