Haber 16

PKK’ya 7 koldan saldıracaklar

Askerlerin gireceği noktalar, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından Irak ve Kürt…

PKK’ya 7 koldan saldıracaklar
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Eylül 2011
  • PKK’ya 7 koldan saldıracaklar için yorumlar kapalı
  • 208 KEZ OKUNDU

Askerlerin gireceği noktalar, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından Irak ve Kürt yönetimine iletildi. Kürt yönetimi harekâta yeşil ışık yakarken, peşmergenin operasyonlara katılmayacağını bildirdi.


Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre, Irak ve Kuzey Irak yönetimi ile diplomatik alanda sürdürülen görüşmeler sonuç verdi.


Milliyet’te yer alan habere göre; Türkiye’nin baskısı nedeniyle Kürt yönetimi bazı alanlarda işbirliğine yeşil ışık yaktı. Kürt yönetimi ile kara harekatına havadan lojistik destek verilmesi amacıyla bölgede operasyon alanlarına yakın bir helikopter üssü ve istihbarat birimi oluşturulması yolunda anlaşma sağlandığı öğrenildi.


Askeri birlikler sınır hattındaki 7 stratejik bölgeden Kuzey Irak’a giriş yapacak. PKK’nın ana askeri kamplarının bulunduğu Zap ve Hakurk bölgeleri de dikkate alınarak, bu bölgelere ulaşan sınır hattından özel eğitimli askeri birimler geçiş yapacak. Operasyonda ilk hedef Kuzey Irak bölgesindeki Dole Hınere noktası olacak. Türkiye’nin Kandil ve diğer bölgelerdeki PKK’lıların hareketini yakından kontrol ve gerektiğinde müdahale etmek için Süleymaniye ve Erbil arasındaki Çarkurna ve Ranya’da iki askeri üs kurulması için Kürt yönetimi üzerindeki baskıyı arttırdığı kaydediliyor. Türkiye’nin isteği, bölgeyi yöneten KDP ve KYB arasında tartışma konusu oldu.


Şemdinli bölgesinden Hakurk bölgesindeki PKK hedeflerine yönelik top atışları yapıldığı belirtildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ