Haber 16

PKK’ya genel af için söz verdi!

Genel af konusunda çelişkili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Tunceli’de genel af için hayır oyu istedi.

PKK’ya genel af için söz verdi!
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Ağustos 2010
  • PKK’ya genel af için söz verdi! için yorumlar kapalı
  • 280 KEZ OKUNDU

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün Tunceli ve Bingöl’de partisinin düzenlediği referandum mitinglerinde konuştu. Bingöl’deki mitingi protestolar nedeniyle yarıda keserek kentten ayrılmak zorunda kalan CHP lideri, memleketi Tunceli’de ise moral buldu. Kılıçdaroğlu burada halka genel af konusunda ilk kez söz verdi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli’de Eski Kışla Meydanında düzenlenen mitingdeki konuşmasına, ”Sizin Kemalinizim, size geldim” diyerek başladı. Konuşması öncesi ”Dersim seninle gurur duyuyor” şeklinde sloganlar atılan Kılıçdaroğlu, ”Türkiye sizinle, Dersimle gurur duyacak” yanıtını verdi.

Sözlerini, ”Biz insanız, ben Tunceliliyim, ben Tekirdağlıyım, ben Hakkariliyim, Yozgatlıyım, ben insanım, insan” diye sürdüren Kılıçdaroğlu, ”Şimdi kalkmış soy tartışması başlatıyor. Biz 21. yüzyılda, Türkiye’de şiddet mantığına sahip bir başbakan istemiyoruz, çekilsin o koltuğundan. Beyefendi eline pergel cetvel alıp milletin soyunu sopunu öğrenecekmiş, kimsin sen, hangi yürekle söylüyorsun bunu?” şeklinde konuştu.








PKK’YA GENEL AF MÜMKÜN MÜ?


Kılıçdaroğlu, Bingöl’de yaşadığ şokun ardından memleketi Tunceli’de moral buldu. Tunceli’de dün akşam saatlerinde yerel bir televizyon kanalında programa katılan Kılıçdaroğlu, genel af konusundaki tartışmaları bir kez daha gündeme getirerek, teröristlerin silah bırakmaları halinde bu konunun gündeme getirilebileceğini söyledi.


Siyasette yeni bir sayfa açtıklarını, halkla beraber bir yumruk gibi ülkenin çıkarlarını koruyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, 12 Eylülde yapılacak referandumda ”hayır” oyu verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, ”12 Eylülde sonuçları görünce Recep Beyin Ankara’da yüzünü görmek isterim” dedi.

“GENEL AFFIN YOLU AÇILSIN”

Tunceli’deki konuşmasında BDP’nin özellikle tutuklu bulunan parti yöneticileri ve dağdaki PKK kadrosuna yönelik istediği “genel af” tartışmalarını gündeme getiren Kılıçdaroğlu, hayır oyu çıkması halinde genel af konusunda bir çalışma yapabileceklerinin sözünü şu sözlerle verdi:

”Size gönül bağı ile bağlıyım, size umut bağı ile bağlıyım. Destek verin, 12 Eylül anayasasına, 12 Eylülde ‘hayır’ deyin, Türkiye’nin önünü açılsın, değişimin, demokrasinin önü açılsın, ‘hayır’ deyin haramilerin iktidarını yıkın. Halkın iktidarını kuralım. ‘Hayır’ deyin barışın, kardeşliğin alın terinin emeğin kutsallığı öne çıksın. ‘Hayır’ deyin, toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın. Biz samimi söylüyoruz, içten söylüyoruz, Recep Bey gibi camdan konuşmuyoruz, candan konuşuyoruz, barışın kardeşliğin adresi CHP olacaktır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ