Haber 16

Plaj Vücudu İçin Çalışma Zamanı

Yeni egzersiz metotları ve kalori harcatan hareket modelleriyle yaza hazırlık yapın, plajların yıldızı siz olun. Sıkı bir vücut için öncelikle egzersiz rutinlerinin dışına çıkın; kendinize şınav, squat ve mekik hareketlerini birleştiren bir program yapın

Plaj Vücudu İçin Çalışma Zamanı
  • Sağlık / Son Dakika
  • 31 Mayıs 2016
  • Plaj Vücudu İçin Çalışma Zamanı için yorumlar kapalı
  • 433 KEZ OKUNDU

Plajların yolunu tutmaya sayılı günler kala, vücudu yaza hazır hale getirecek tüyolarımız var. Başlangıç olarak; vücudunuzdaki fazlalıkları kapatmak için bronzlaştırıcı kremleri doğru uygulamak, SPF 30 içerikli güneş koruyucuları her daim yanınızda bulundurmak, şişkinliği önlemek adına karbonhidratlardan uzak durmak ve kalori yakmak için iyi planlanmış bir egzersiz programına sadık kalmak gerekiyor. Harper’s Bazaar dergisi, iyi bir egzersiz planı için, fitness uzmanlarının önerilerini sayfalarına taşıdı. Kaslarınız ne kadar sıkılaşırsa, bikini içinde o kadar fit görüneceksiniz. Dolayısıyla, şu sıralar fitness uğruna limitlerinizi biraz zorlamalısınız. Vücudun her bölgesini çalıştırmak için egzersiz rutinlerinizin biraz dışına çıkmalısınız. Şınav, squat ve mekik hareketlerini birleştirerek bir program oluşturun. Her hareket için 45’er saniye bekleyerek, dört tekrar yapın.

KENDİNİZİ BİRAZ ZORLAYIN
Vücudunuz sadece öne veya arkaya doğru hareket etmez. Dolayısıyla egzersiz programınızın da değişik açıları kapsaması gerekir. Ön, arka ve yan kısımları birleştiren yeni hareket modelleri çok daha fazla kalori yakıyor. Kardiyo yaparken olabilecek en hızlı tempoya ulaşın ve sonrasında farklı egzersize geçerken bir dakika yavaşlayarak dinlenin. Kardiyonun ardından antrenmana ağırlıkla başlayın; ellerinizde ağırlık varken 90 derecelik bir açıyla tek bacağınızın üzerinde durun ve yan kaslarınızı çalıştırın. Sonra diğer bacağa geçin ve dereceli olarak squat hareketiyle programı tamamlayın. Hareketi beş kez tekrarlayın. 3. Sırt kaslarınızın belirgin ve sıkı olmasını istiyorsanız, ağırlık kaldırdığınız hareketlerde yavaşlayın ve 45 ila 60 saniye kadar bekleyin. Örneğin, 15 saniye içinde 10 tekrar yaptığınız bir egzersiz programı, kaslara sıkılaşması için yeterli vakti tanımayacaktır. Zorlayıcı egzersizler, pek çok kas grubunu eş zamanlı olarak çalıştırır ve kas yapısının hızla sıkılaşmasına yardımcı olur. Dolayısıyla vücudunuz çok daha fazla kalori harcar. Egzersiz sonrası kalori yakmaya devam etmek için programınıza mutlaka zıplamalı squat’ları da eklemeyi ihmal etmeyin. Yürüyüş bandında eğimi artırmak, tıpkı rüzgarlı havada ya da kumda koşu yapar gibi zorlayıcı bir etki sağlar. 30 dakikadan az sürede bitireceğiniz bir program için öncelikle beş dakika tempolu yürüyerek ısının, sonrasında koşun ve son beş dakika yine yavaşlayarak programı tamamlayın. Şınav çekerek ya da ağırlık kaldırarak yaptığınız çalışmalarla vücudunuzu öncelikle şekillendirin. Ağırlık çalışmaları enerjinizi yükselterek sonrasında uyguladığınız kardiyo programının daha etkili olmasını ve yağ yakmanızı sağlar.

2 KİLODAN FAZLA AĞIRLIK KALDIRIN
Eğer kollarınızın ve omuzlarınızın daha seksi ve şekilli görünmesini istiyorsanız, iki kilonun üzerinde ağırlık kaldırın. Gücünüzü zorlayan oranda ağırlık kaldırmaya başladığınız an, kas kütleniz anında artış göstermeye başlayacak ve yağ oranınız aynı hızla azalacak. Bir sonraki egzersiz programınızda physiclo taytları deneyin. Kas hareketlerine karşı direnç göstererek egzersizin daha etkili olmasını destekleyen bu tayt, kas aktivasyonunu yüzde 23 ve kalori yakışını yüzde 14 oranında artırıyor. 9. Eğer hedefiniz kilo kaybetmekse, daha önce bahsettiğimiz yüksek şiddetli aralıklı egzersiz programını denemeniz şart. Yağ yakışında en hızlı sonucu veren bu metot yüzde 15 oranında kalori harcamanıza destek olur. Metodu, spor salonunda kardiyo egzersizlerine ya da açık havada yokuş yukarı uyguladığınız yürüyüşlere uyarlayabilirsiniz.

TIRMANARAK YAĞ YAKIN
Tırmanmak tüm ana kas gruplarının aynı anda çalışmasına olanak verir. Bu sayede vücut daha çok oksijen alarak, kalori harcar ve etkili şekilde yağ yakar. 20 dakikadan oluşan ve tüm vücudu kapsayan bir program için ilk 10 dakika yürüyüş bandında ısının. Sonrasında, şınav pozisyonunda ellerinizin üzerinde durun ve ayaklarınızı küçük bir egzersiz topunda sabitleyin. Kalçanızı yukarı doğru kaldırarak vücudunuzla bir köprü oluşturun ve ardından tekrar indirerek başlangıç pozisyonuna dönün. Bu hareketin sonrasında ayakta durun ve bacaklarınızı omuz genişliğinde açık tutun. Dizlerinizi 90 derecelik bir açıyla bükün ve hafifçe zıplayarak topuklarınızı birbirine değdirip başlangıç pozisyonuna dönün. Vücudunuzun değişim göstermesi için, egzersiz rutininizi de değiştirmelisiniz. Bir anda ani ve hızlı bir değişim yapmadan önce, programınıza beş saniye ya da bir kilo daha ekleyin. Ve her hafta oluşturduğunuz rutine bağlı kalarak programı tekrar edin.

SAÇLARINIZ HACİM KAZANSIN
Zayıf ve cansız saçların en büyük nedeni, düşük protein seviyesidir. Proteinler saçların yeniden yapılanmasına ve güçlenmesine yardımcı olr. Gliss Magnificent Strength adlı ürün, üç-protein kompleksi ile cansız ve zayıf saçlara güç aşılıyor. Seride yer alan şampuan ve saç kremi, saça hacim kazandırıyor. Kullanım sonrası güçlenen saçlar, kolayca şekil alıyor. Ayrıca saçı kökten uca kadar besleyerek ileride oluşabilecek hasarların da önüne geçiyor. Saçlarda kırılgan ve mat görünüm geçmişte kalıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ