Haber 16

Plastik bardak kısırlığa yol açıyor!

Hayatımızda büyük yer kaplayan plastik bardakların insanlar üzerinde zararlı etkileri ortaya çıkıyor…

Plastik bardak kısırlığa yol açıyor!
  • Sağlık / Son Dakika
  • 25 Şubat 2012
  • Plastik bardak kısırlığa yol açıyor! için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

Hayatımızda büyük yer kaplayan plastik bardakların insanlar üzerinde zararlı etkileri ortaya çıkıyor. Günlük hayatımızda sıcak ve soğuk içecekler için tercih ettiğimiz plastik bardaklar insanları kısır tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.


Uzmanlara göre plastik bardakların üretim aşamalarında kansorejen madde olarak tanımlanan benzen maddesinden üretildiklerini, bu maddenin insanların testosteron hormonunu bozduğu, erkeklerde kısırlığa ve iktidar bozukluğuna yol açtığı belirtiliyor.


 


Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Selma Çivi, yetkililerine yaptığı açıklamalarda: Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmayla aşırı plastik ürünlerin kullanılması, insanların hayatında bütünsel bir şekilde yer alması, özellikle karaciğer enzimlerinin yükseldiğinin, karın yağlanmasının arttığının tespit edildiğini söyledi.



Çivi sözlerinin devamında halka şu uyarılarda bulundu: “Çevresel kirleticiler olarak vasıflandırdığımız plastikler, boğazımızdan başlayarak tiroit bezini, karın bölgesinde yer alan pankreas bezini, kadınlarda yumurtalıkları, erkeklerde de testisleri temel olarak etkilemekte ve kısırlığa neden olmaktadır” dedi. Aynı zamanda ufak yaşta bebeklerimizin ellerine süt veya su emmeleri için verdiğimiz biberonlarda da bu malzemenin kullanıldığını ve bebeklikten başlayan yanlış uygulama, erkenden kontrol edilmeli, önlemleri alınmalıdır.



Sağlığımız için “CAM” ve “Çelik”i tercih etmeliyiz!


Çivi insanların sağlıklarının çok önemli olduğunu bu nedenle insan hayatının ilk evresi olan bebeklik dönemine dikkat çekerek şunları söledi : Çivi, “Bu zararlı maddeler, çocukların bütün genetik yapılarını değiştirebilmekte. Bu nedenle plastikleri, günlük yaşamımızdan mümkün olduğunca uzaklaştırıp, plastik ürünler yerine içindeki sıvıya zararlı maddelerini bırakmayan cam ve çelik gibi ürünleri tercih etmeliyiz” dedi. Özetleyecek olursak, bebeklikten bu tarz durumlara maruz kalan çocuklarda davranış bozukluğu ve psikolojik sorunların kol gezdiği gençlik dönemi yaşadığndan bahsediliyor.

Sözlerinin devamında: “7 işareti bulunan veya numarasız olan cam gibi parlak ve sert plastik, en tehlikeli olan plastiktir ve ‘güvenli değildir’ demektir. İçindeki zararlı maddeleri gıdalara sızdıran bu plastikler yiyecek ve içeceklerde kullanılmamalıdır. 6 numaralı plastik ise kahve ve çay gibi sıcak içecekler için kullanılan köpük bardakların plastik olduğunu çoğumuz bilmeyiz. Bu malzeme benzenden üretilir. Kanserojen bir madde olarak bilinen bu maddenin mutfaktan kesinlikle uzak tutulması gerekir.”


Peki plastikten korunmak için ne gibi yöntemler izleyeceğiz?


Günlük hayatımızda, evimizde şirketlerimizde hemen hemen her gün karşılaşmadığımız, veya plastiği kullanmadığımız yer yoktur. Bu ve bunun gibi durumlarda ÇİVİ pratik önlemler sunuyor: “Konserve yerine daha çok taze sebze ve meyveleri tercih ederek bunlardan büyük ölçüde korunabiliriz. Ayrıca biberon kullanmak yerine annelerin bebeklerini emzirmeleri veya toz şeklindeki mamaları tercih etmeleri daha uygun olur” dedi. 3-5-7 ve numarasız plastiklerden insanların uzak durmasını söyleyen ÇİVİ sözlerine şu cümlelerle söz verdi:


“Plastiklerin içerisinde herhangi bir sıvıyı dondurmamak ve ısıtmamak gerekiyor. Aynı şekilde asitli ve tuzlu yiyecekler, plastiğin yapısını bozarak Bisfonel maddesinin gıdaya geçmesine neden oluyor. Konserve veya salamura gibi yiyecekler için plastik kaplar kullanmamalıyız. Plastik ürünlerinde bulunan flalein maddesi, özellikle erkeklerdeki testosteron hormonunu etkileyerek, erkeklerde kısırlık ve güçsüzlüğe neden olmaktadır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ