Haber 16

Protein Tozu Zararlı mı?

Protein tozu kullanırken uymamız gereken temel ilke gerekli dozajı Fazla olan her miktar bize zarar olarak geri dönecektir.

Protein Tozu Zararlı mı?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 24 Mayıs 2016
  • Protein Tozu Zararlı mı? için yorumlar kapalı
  • 464 KEZ OKUNDU

Peynir altı suyundan üretildiği için bununla ilgili komplikasyonlar görülür. Bunların çoğu gaz , şişkinlik, baş ağrısı, kramplar, yorgunluk ve sindirim sistemi sorunlarıdır. Bu sorunların kaynağı olarak protein tozunda bulunan laktoz ve tatlandırıcılar gösteriliyor.

Böbrek hastalığı olanlarda veya böbrek hastalığına yakalanma ihtimali yüksek olan kişilerde, protein tozu durumu daha kötü bir hale getiriyor. Çünkü protein takviyesi alan kişilerin böbrekleri normalden daha fazla çalışacaktır. Sağlıklı bireyler için ise aynı durum geçerli değildir.Protein tozlarında genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), koruyucular, yapay tatlandırıcı gibi alerjenler bulunur.

Protein miktarı vücudun yapısına göre ayarlanmalıdır. Vücut ağırlığı, yağ kompozisyonu, egzersiz sıklığına göre miktar değişmelidir.Eğer ihtiyactan fazlası alınırsa fazla olan protein vücutta yağ ve kolesterole dönüşür.Gut hastalığı diğer bir olası tehlikedir. Gut ayakta, eklemlerde ve tendonlarda görülür. Ani ağrı saldırıları şeklinde etkisi gösterir. (Özellikle ayak başparmağı eklemlerinde)Fazla protein tozu alındığında böbrek ve karaciğer, toksik ve atıkları işlemek için daha fazla çalışmak zorunda kalır. Bunun nedeni kullanmadığımız amino asitlerdir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ